Eskişehir Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu tarafından verilen kurslarda eğitimi alan kursiyerlerin çektiği fotoğraflardan oluşan “Anlatımlar” isimli sergi Espark AVM’de açıldı. Üçleme tekniği kullanılarak kurgusal çekimlerin yapıldığı fotoğrafların yer aldığı sergi, katılımcıların beğenisini topladı.

Fotoğraf Çalışma Grubu tarafından verilen ücretsiz kurslarda eğitim gören kursiyerlerin çektikleri fotoğraflar, ilgi çekici bir sergi ile taçlandırıldı. Serginin açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta sergi hikâyesinden bahseden Fotoğraf Çalışma Grubu Başkanı Ümit Özcan, öncelikle kent konseyine destekleri için teşekkür ettiğini söyleyerek “Katılımcılarımızın her biri fotoğraftaki ‘üçleme’ tekniğini kullanarak ‘3 fotoğraf ile 1 hikâye’ anlatıp insana, çevresine ve yaşama duyarlı olmayı ön plana alan kurgusal çekimler yaptılar. Hikâyelerimizde kimi zaman insan yaşamını, kimi zaman kadına şiddeti ve bağımlı yaşamları, çevre kirliliğini, çocuk gelinleri ve yaşanan isyanları anlattık”dedi. Açılışta konuşan Başkan Akçasoy, grup başkanını ve kursiyerleri tebrik ederek “Fotoğraflarınızda yaşamda karşılaştığımız sorunları ve gerçeklikleri güncelleyerek fotoğrafın sessiz ve yazısız dünyasıyla bizlere anlatmışsınız. Bu bağlamda sergimiz son derece anlamlı ve dikkat çekici” diye konuştu. Eskişehir Milletvekili Süllü ise, Eskişehir Kent Konseyi’nin her zaman duyarlı ve başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, tebrik ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Çalışma Grubu Başkanı Özcan’a teşekkür belgesi takdim edilerek, sergi gezildi. Anlatımlar sergisi 27 Şubat 2020 tarihine kadar açık olacak.

Editör: TE Bilişim