Ali İsmail Korkmaz Vakfı, maddi zorluk yaşayan genç sanatçıların hayallerine ulaşmalarını sağlamak için Genç Sanatçı Fonu projesini hayata geçiriyor. GSF, sanata gönül veren gençlerin fikirlerini sanat eserine dönüştürmelerini amaçlıyor. Bu proje ile genç sanatçılar, belirlenen tema üzerinde sanat dalı sınırı olmaksızın yaratıcılıklarını konuşturabilecek. Genç Sanatçı Fonu'na başvurular 4 Aralık 2017 tarihinde başlıyor.

 Toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dâhil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımıyla kurarak Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı hayata geçirmek misyonuyla kurulan ve 3 yıldır faaliyetlerini sürdüren ALİKEV, Genç Sanatçı Fonu projesiyle maddi zorluk yaşayan genç sanatçılara ulaşıyor.

 Genç sanatçıların fikirlerini sanat eserine dönüştürebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan GSF'de her yıl belirlenen tema çerçevesinde sanatçılar, sanat dalı sınırı olmaksızın projeleriyle fona başvuru yapabilecek. Fonun amacına uygun olarak, fikirlerini sanat eserine dönüştürme anlamında maddi zorluklar yaşayan genç sanatçıların uygulanabilir projelerine destek verilecek. GSF'ye her sanatçı dilediği kadar eserle başvurabilecek. Aynı sanatçıya ait birden çok eserin desteklenmeye uygun görülmesi durumunda, o sanatçıya ait yalnızca bir eser desteklenecek.

 Bu yıl değerlendirmelerin “barış” temasına göre yapılacağı ALİKEV GSF'ye başvurular 4 Aralık 2017 – 31 Ocak 2018 tarihleri arasında alınacak. Başvuru yapabilmek için ise; 2017 yılı için 1 Ocak 1987 ve sonrasında doğmuş olmak ile Hatay veya Eskişehir illerinden birinde ikamet etmek gerekiyor. Desteklerin eser başına en fazla 5 bin TL olarak belirlendiği fonda; eserin üretimi için gereken ahşap, metal, tuval gibi malzemeler, kostüm, dekor, küçük araç-gereçler, fotoğraf veya heykel stüdyosu ayarlanması, seyahat, malzemelerin nakliyesi ile değerlendirme komitesinin uygun gördüğü diğer destekler de verilecek.

 Başvurularınız için "Genç Sanatçı Fonu" konu başlığı ile [email protected] e-posta adresine e-postanızı gönderebilir, başvuru koşulları ile ilgili diğer tüm ayrıntılara http://alikev.org/genc-sanatci-fonu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

                                                                                                                

Editör: TE Bilişim