Sanata verdiği değer ile birbirinden özel kültür sanat etkinliklerini Eskişehirliler ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi alzheimer hastalığına dikkat çekmek amacıyla ‘Sadan Hanım ve Diğer Hikayeler Sergisi’ne ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’un katılımı ile açılan sergiye Eskişehirli sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Göksel Gülensoy’un direktörlüğünde ve Denizhan Özer’in küratörlüğünde Eskişehirli sanatseverler ile buluşan sergide Devrim Erbil, Bedri Baykam, Hakan Esmer, Bahadır İşler, Demet Taşpınar gibi 30’dan fazla önemli isim eserleriyle hastalığın toplumsal hayat üzerinde bıraktığı etkiye dikkat çekiyorlar.

Açılışta konuşan Akçasoy, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. Akçasoy “Alzheimer hayatımızın bir gerçeği. Bu konuda toplumumuzun daha bilinçli olması gerekiyor. 30’a yakın sanatçımızın eserlerinin bir araya gelerek oluşan bu sergide farkındalık konusunda önemli bir proje. Kendilerini Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor ve böylesine hassas bir konuda bir çalışma gerçekleştirdikleri için tebrik ediyorum” dedi.

“Sadan Hanım ve Diğer Hikâyeler” projesi Kültür Bakanlığı, Türkiye Alzheimer Derneği ve Kinostanbul Film tarafından desteklenirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi projenin İstanbul’dan sonra ikinci defa sergilenmesine ev sahipliği yaptı. Sergi 28 Kasım tarihine kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilişim