Tepebaşı Belediyesi ile Arjantin Büyükelçiliği tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Arjantin Film Festivali, açılış töreni ve El Hijo De La Novia  (Gelinin Oğlu) adlı filmin gösterimi ile başladı.

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Arjantin Büyükelçisi Jorge A. Mastropietro ve 2. Katip Celeste Vanesa Llorente, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş ve çok sayıda sinemasever katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan Arjantin Büyükelçisi Jorge A. Mastropietro, Arjantin sinemasının ödüllü filmlerini Eskişehirlilerle buluşturmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Mastropietro, “Bizlere bu imkanı sunduğu için başta Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç’a şükranlarımı sunuyorum. Eskişehir halkına da medeniyetin temelini oluşturan bu güzel kültürel faaliyetlere gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim. Festivale katılan herkese keyifli seyirler dilerim” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Arjantin Büyükelçiliği ile birlikte böyle güzel bir festivali Eskişehirlilerle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataç, “Gösterimi yapılacak filmlerle Arjantin kültürünü tanımaktan büyük bir memnuniyet duyacağız. Festivalimizde, 2001 yılında yabancı dilde en iyi film Oscar Ödülü’ne aday gösterilen El Hijo De La Novia  (Gelinin Oğlu) adlı film başta olmak üzere toplam 6 film gösterime sunulacak. 4 gün sürecek festivalimize bütün sinemaseverleri davet ediyorum. Ayrıca festivalin düzenlenmesindeki emekleri ve katılımları için Büyükelçi Mastropietro başta olmak üzere tüm Arjantin Büyükelçiliği çalışanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Büyükelçi Mastropietro’ya Devrim Otomobili’nin camdan yapılmış bir figürünü armağan etti.

Festivalin gala gösterimi El Hijo De La Novia  (Gelinin Oğlu) filmi ile yapıldı

Törenden sonra festivalin gala gösterimi, 2001 yılında yabancı dilde en iyi film Oscar Ödülü’ne aday gösterilen El Hijo De La Novia  (Gelinin Oğlu) filmi ile yapıldı. Başkan Ataç ve diğer katılımcılar, Buenos Aires'te yaşayan Rafael Belvedere’nin, babasının kendisinden tek dileği olan Alzheimer hastası annesiyle kilisede yeniden evlenme isteğini yerine getirmek için gerçekleştirdiği mücadeleyi anlatan filmi hep birlikte seyrettiler.

Öte yandan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalde; 13 Ekim Pazar günü saat 17.30’da El Hijo De La Novia (Gelinin Oğlu) ve saat 20.00’de Nueve Reinas (Dokuz Kraliçe), 14 Ekim Pazartesi saat 17.30’da Elsa Y Fred (Elsa ve Fred) ve saat 20.00’de Un Cuento Chino (Zoraki Misafir) filmleri gösterilecek. 15 Ekim Salı günü de saat 17.30’da Luna De Avellaneda (Avellaneda Ayı) ile saat 20.00’de Hombre Mirando Al Sudeste (Güneydoğu'ya Bakan Adam) filmlerinin gösterimleriyle festival sona erecek.

Editör: TE Bilişim