Eskişehir’de görev yapan müzik öğretmenleri bir araya gelerek Polifonik Korosu kurdu. Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Özlem Dinç öncülüğünde bir ilke imza atan öğretmelerden oluşan gurup Eskişehir’i yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda temsil etmeye hazırlanıyor.

Atalık 2018 yılında kurulan ve kısa sürede büyüyerek 30 kişilik bir koroya dönüşen Eskişehir Polifonik korosu, çalışmalarını Bağlar Haller Gençlik merkezinde ve park alanında verdikleri konserle Eskişehirlilere sergiledi. Türk Halk Müziği ve farklı ülkelerin eserlerinden oluşan birbirinden güzel eserleri seslendiren koro izleyenlerden büyük beğeni kazandı.

Koronun kurucu şefi Özlem Dinç, kurdukları ekiple Eskişehir’de bir eksikliği tamaladıklarına dikkat çekerek, “Türkiye’de büyükşehirlerin bu tarzda koroları bulunuyor. Sanat şehir olmamıza rağmen Eskişehir’in nu yönde eksikliği vardı.” dedi.

Koronun dikkat çeken bir özelliği ise koro üyelerinin, şu an her biri öğretmen olan ve daha önce koronun kurucu şefi Özlem Dinç’in lise dönemlerinde eğitim verdiği öğrencilerinden oluşuyor olması. Koro Şefi Dinç, “Ekibi ilk olarak şu an her biri Eskişehir’de öğretmen olarak görev yapan eski öğrencilerimle kurduk. Daha sonra diğer okullarda ki müzik öğretmeni arkadaşlarda aramıza katıldı ve bugün 30 kişilik bir koro haline geldik” dedi.

Dinç, Eskişehir’i ülke sınırları içinde ve dışında temsil etmek istediklerini ifade ederken bundan sonraki amacının lise Eskişehir’e lise öğrencilerinden oluşan bir polifonik müzik grubu kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim