Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Devlet Tiyatrosu’nun konuğu olarak gittiği Ankara’da, Küçük Tiyatro Sahnesinde “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyununu sahneleyerek büyük beğeni topladı.

Şehir Tiyatroları geçtiğimiz hafta Ankara’da Bernarda Alba’nın Evi adlı oyununu 3 gün 3 temsil sahneledi. Tamamen doldurdukları salonda oyunu ayakta alkışlayan Ankara izleyicisi, oyun sonrası sanatçılarla sohbet edip, fotoğraf çektirerek duygularını paylaştılar. F. Garcia Lorca’nın kaleme aldığı,  İpek Atagün Gezener’in yönetmenliğini üstlendiği oyunu Turan Oflazoğlu Türkçeye çevirdi. Eskişehir Şehir Tiyatrolarının, Burcu Tutkun, Özlem Akdoğan, Özlem Baykara, Pınar Bekaroğlu, Mahide Yumbul, Ecren Can Serim, Elçin Tezcan ve Ayşen Aşkın’dan oluşan sanatçı kadrosu ile sahnelenen oyun, sahnelenişi, oyunculukları ve koreografisi ile göz doldurdu.

Ayşegül Yüksel, Türel Ezici, İlker Çetin, Deniz Bozer’in de aralarında bulunduğu tiyatro eleştirmenleri, jüri üyeleri ve tiyatro çevresinden gelen öğretim görevlisi ve sanatçılar, oyunu seyrederek yönetmen ve oyuncularla ilgili izlenimlerini paylaşıp tebriklerini ilettiler.

Oyun ile ilgili kritik yazısında, oyunun yılın sahneleme ödülüne aday olabileceği vurgusunu yapan Prof. Dr. Pınar Aydın O’Dwyer, “Bu kadar bilinen bir eseri, yeniden ve yeniliklerle yorumlaya kalkışmak cesaret işi. Oyuncular ve sahneye koyan ile tüm yaratıcı ekip bunu başarmışlar kutlarım” sözleri ile yazısını sonlandırmıştır.   

Editör: TE Bilişim