Ülker Köksal’ın yazıp ve Nejmi Aykar’ın yönettiği kadınların kadın olmaktan ve ikincil statüsünden kaynaklı sorunlarını yansıtan “Ademin Kaburga Kemiği” adlı oyun KESK oyuncuları tarafından Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Oyunda yazar olmayı düşleyen, ancak kadın olmaktan kaynaklı sorunları ve cinsiyet eşitsizliği sorunu aşamayan, yanı sıra anne olmaktan ötürü kendine zaman ayıramayan bir kadının koşullar ve çevresindeki olay ve kişilerle birlikte ele alınan hikayesi izleyenlerin ilgisini çekti. Oyun, gençlik yıllarında yazar olma düşü kuran ve bu nedenle evlenmemeyi düşünen bir genç kızın evlilik, iş yaşamının yoğun temposu ve kadın olmaktan kaynaklı sorunlar ve engellemeler nedeniyle bu düşünün savrulup gitmesi teması üzerinde şekilleniyor.

Oyundaki karakterlerin kimi zaman izleyiciyi gülümsettiği, kimi zaman da düşündürdüğü oyunda, toplumsal bilince sahip olmayan ve konumunu kabullenen kadın tiplemesi yanı sıra, ekonomik kaygıları ve keyifli yaşama isteği olan kişiliklerin, toplumsal hayalleri olan gençlerin düşlerinin de yansıtılıyor. Ademin Kaburga Kemiği’nde, cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı sorunların yanı sıra, anne olmanın gerektirdiği özveriler öne çıkıyor..

Editör: TE Bilişim