“Bir Kafkasya Hikayesi Başlangıç” gösterisi, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 2021 yılında gerçekleşecek olan “Nartlar Projesi”nin başlangıcı olma özelliğini taşıyor.

1967’den beri faaliyetlerini sürdüren “Şıble Kuzey Kafkas Halk Dansları Topluluğu” tarafından gerçekleşecek gösteri için 65 dansçı ile hazırlıklarını sürdürüyor. “Bir Kafkasya Hikayesi Başlangıç” için ekim ayından beri hummalı bir çalışma sürüyor. Anadolu Ateşi dansçılarından Tolga Taymaz’ın eğitmenliğini üstlendiği gösteri için geri sayım başladı. “Bir Kafkasya Hikayesi Başlangıç” gösterisi nisan ayında Eskişehir’de gerçekleşecek.

BÜYÜK GÖSTERİ NİSAN AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Ertok, gösteri hakkında konuşarak şunları söyledi: “Büyük bir özenle hazırlıklarını sürdürdüğümüz gösteri için Kafkasya’dan basılı materyaller getirttik. Müzik, ses ve ışık için profesyonel isimlerle çalışıyoruz. Türkiye’de ilk kez Kafkasya’yı resmeden 3 boyutlu bir dekor kullanacağız. Bunun hazırlıkları devam ediyor. Bir yandan dans ve koreografi ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. 2 yıllık dev bir proje olan ‘Nartlar Projesi’nin ilk adımı niteliğinde olan ‘Bir Kafkasya Hikayesi Başlangıç’ için çok heyecanlıyız. Gösterimiz, nisan ayında Eskişehir’de izleyici ile buluşacak.”

DANS EKİBİ GÖSTERİYE, ANADOLU ATEŞİ DANSÇISI EĞİTMENLİĞİNDE HAZIRLANIYOR

2008 yılından beri 10 yıl süreyle Anadolu Ateşi grubunda dansçılık yapan Tolga Taymaz, 2019 yılından itibaren Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneğinde eğitmenlik yapıyor. Gösteri hakkında bilgi veren Taymaz, “Uzun yıllardır dans ile ilgili çalışmalar yapıyorum. 2002 yılında Düzce Kuzey Kafkas Halk Danslar Tizegus ekibinde dans hayatıma başladım. 2015 yılından beri ise eğitmenlik yapıyorum. Eskişehir’de Şıble ekibi ile ekim ayından beri büyük bir gösteriye hazırlanıyoruz. 65 dansçımız ile unutulmaz bir görsel şölene imza atmak istiyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim