Çifteler Belediyesi tarafından düzenlenen “Bozkırın Ortasında Bir Vaha Resim Sergisi” Özdilek AVM’de açıldı. Açılışa AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca katıldı. Sakaryabaşı’nın dalış ve sualtı potansiyelinin tanıtımı amacıyla Prof. Dr. Emine Nur Günay ve Çifteler Dalış Kulübü’nün desteğiyle açılan Sakarbaşı su altı fotoğraflarının bulunduğu fotoğraf sergisine vatandaşların da ilgili oldukça yoğun oldu.

Açılışta konuşan Milletvekili Günay, şunları söyledi: “Eskişehir’in değerleri diyerek yola çıktık ve ilçelerimizin değerlerini tanıtmayı hedefledik. Çifteler’de Sakaryabaşı’nın tanıtımını, tatlı su dalışlarının tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Çifteler tatlı su dalışında dünyada sayılı merkezlerden biri. Yurtdışından gelen turistler burayı bilerek geliyor. Biz kendi değerlerimizin farkında değiliz ama yabancılar bizden daha farkında. Biz bu farkındalığı yaratmak için ulusal ve uluslar arası düzeyde bir çalışma başlattık. 29 Ekim 2015 yılında bir dalış yaparak bayrak açmıştım. O günden başlayan sevda ile Sakaryabaşı’nı bütün dünyaya tanıtacağız.”

Günay, ilkinin Espark’ta, ikincisinin Özdilek’te açıldığı bu serginin diğer illerde ve daha sonra uluslararası düzeyde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’DE TEK, DÜNYADA SAYILI YERLERDEN BİRİ

Sergi hakkında bilgi veren Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, “Emine Hocam ile beraber ilk sergimizi Espark’ta açmıştık. Bugün de Özdilek’te su altı fotoğraflarımızın sergisini açtık. Doğayı halkımızla buluşturuyoruz, tanıtıyoruz. Çifteler Belediyesi Dalış Kulübü olarak Türkiye’de tatlı su dalışı yapılan tek yeriz. Dünyada da sayılıyız. Bizim suyumuz da dünyada sayılı özellikte. Dünyada en net görülen 3 sudan birisiyiz” diye konuştu.

BEBKA’DAN 400 BİN TL’LİK HİBE

Sakaryabaşında projelerin devam edeceğini söyleyen Özen, “Desteklerinden dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum. Bu dalış malzemelerini almamız noktasında önemli destek aldık. Dalış pahalı bir spordur, zengin sporu derler. Ama biz hükümetin desteği ile dalışı zengin sporu olmaktan halk sporu özelliğine indirdik. BEBKA’dan 400 bin TL’lik bir destek daha aldık. Bu miktar ile de yapacağımız projeler ile çok daha iyi duruma geleceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim