Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. 

Baba 1.5 
Baba 1.5, oğlu olduğunu öğrenen bir mafya babasının, oğluyla tanışması sonrasında yaşananları konu ediyor. Ünlü mafya babası Seyfi herkesin korkulu rüyasıdır. Herkese korku salan Seyfi’nin rakipleri, onun ölümünü dört gözle beklemektedir. Seyfi’nin oğlunun olmaması ise rakiplerini ayrı bir beklentiye sokar. Rakipler, Seyfi’nin ölümünün arından geride bırakacağı imparatorluğu aralarında bölüştürmeyi planlamaktadırlar. Ancak hiç beklenmeyen bir gelişme onların tüm planını suya düşürür. Seyfi, bu zamana kadar varlığından haberdar olmadığı bir oğlu olduğunu öğrenir. Oğlunun kendisi gibi güçlü olduğunu düşleyen Seyfi, yerini ona bırakmayı planlar. Ancak oğlu pek de babası gibi değildir. Seyfi, yaşadığı şokun ardından, kendisine bırakacağı imparatorluğa sahip çıkacak niteliklere sahip olmayan oğluna mafya olmanın gerekliliklerini öğrenmeye başlar. Yönetmen koltuğunda Deniz Denizciler’in oturduğu filmin senaryosunu Emrah Süner ve Görkem Çakın birlikte kaleme alıyor. Başrollerini Peker Açıkalın ve Rüzgar Erkoçlar’ın üstlendiği komedi türündeki filmin kadrosunda Nilay Duru, Hakan Bilgin, Deniz Özerman, Haldun Boysan, Ali Erkazan, Seyithan Özdemir gibi isimler yer alıyor. 

Canavar 
27 yaşında genç bir kadın olan Moll, hala ailesi ile birlikte küçük bir adada yaşıyor olmaktan çok sıkılmıştır. Ailesinin baskıcı tavırlarından artık iyice usanan Moll, onlardan kurtulmanın hayalini kurar. Özgür ruhlu biri olan Pascal ile tanıştığında Moll için yepyeni bir dünyanın kapıları açılır. Pascal ile birlikte ilk defa yaşadığını hisseden genç kadın artık gözünü karartır ve ailesinin yanından ayrılır. Sevdiği adamın yanına taşınan Moll, onunla birlikte yeni bir hayata başlar. Fakat Pascal bir dizi cinayetin baş şüphelisi olarak tutuklandığında her şey bambaşka bir hal alır. 

Gece Gelen 
Dünyanın bambaşka bir hal aldığı filmde Paul, terk edilmiş güvenli bir evde eşi ve oğluyla kendine bir düzen kurmuş bir aile babasıdır. Tüm dünyayı terörize eden alışılmadık bir tehditten korunmak için büyük bir emek harcayan babanın kararlılığı genç ve umutsuz bir gencin eve sığınmak istemesiyle sarsılacaktır... 
Trey Edward Shults’ın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Joel Edgerton, Kelvin Harrison Jr., Carmen Ejogo, Christopher Abbott ve Riley Keough yer alıyor. 

İçimdeki Hazine 
Ayda ailesinin son ferdi olan Sema, babasının ölümü üzerine yıkılır. Cenaze için İstanbul’a dönen genç kadın merasimden sonra aile konağına yerleşir. Sema’nın hayatı kendisine gönderilen bir belgeden sonra bambaşka bir hal alır. Belge ile birlikte kendisini bilinmeyen bir dünyanın içerisinde bulan Sema belgenin sırrını çözebilecek midir? Yönetmen koltuğunda Hüsnü Hakan Gürtop’un oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Cemre Melis Çınar, Demir Karahan, Fatih Ayhan, Levent Sülün, Güner Özkul gibi isimler yer alıyor. 

Küçük Bir Rica 
Yoğun bir iş kadını olan Emily günün birinde çocuğunu tek başına büyüten vlogger anne arkadaşı Stephanie’den ‘küçük bir ricada’ bulunur. Stephanie’den istenen şey Emily’nin beş yaşındaki oğlunu okuldan almasıdır. Ricayı yerine getiren Stephanie’yi şaşırtan şey ise Emily’nin beklenmedik bir şekilde ortadan kaybolmasıdır. Emily’ye ulaşmak için telefonlar, mesajlar çare etmeyince Stephanie vlogunun takipçilerini de devreye sokar. Ancak asıl kabus Stephanie ile Emily’nin kocası endişeli arayışlarının sonunda Emily’ye ulaşınca başlayacaktır... 

Mile 22 
James Silva devlet tarafından yok sayılan bir adamdır. O ve başında olduğu ekip, CIA’in en değerli, en müdahale edilemez ve hakkında çok az kişinin bilgisi olduğu bir ekiptir. 6 şehire yayılan bir zararı önlemek için gizli bilgilere sahip olan bir kaynak ortaya çıktığında, iş Silva’nın ekibine düşer. Silva’nın görevi çok gizli taktik komuta ekibiyle birlikte, bilgilere sahip olan adamı güvenli bölgeye ulaştırmak ardından da gizlediği bilgileri öğrenmektir. Ancak bu bilgilere ulaşmak isteyen tek taraf onlar değildir. Bilgileri elde etmek isteyen kimliği belirsiz bir ekip, Silva’nın ekibi ile ölümcül bir mücadeleye başlar... 

Misafir 
Misafir, akrabalarını Suriye’deki savaşta kaybeden küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. 7 yaşındaki Leyla neşe dolu bir çocuktur. Günlerini arkadaşları ile birlikte oyun oynayarak geçiren Leyla’nın hayatı Suriye’de çıkan savaş ile birlikte alt üst olur. Savaş, küçük kardeşi hariç tüm ailesini ondan alır. Cehenneme dönen bu dünyada artık kardeşi ile yapayalnızdır. Komşuları Meryem, Leyla ve kardeşini de yanına alıp bu vahşet dolu ortamdan gitmeye karar verir. Avrupa’ya göç etmek için öncelikle Türkiye’ye gelen Meryem, Leyla ve kardeşi, kendileri gibi ülkeye sığınanların yanına taşınır. Çıktıkları bu yolculuk Leyla için başlarda keyifli gelse de onun asıl isteği evine geri dönmektir. Leyla, bir yandan yaşamını sürdürebilmek için para kazanmak, diğer yandan da küçük kız kardeşine annelik yapmayı öğrenmek zorundadır. Başlarına gelen onlarca sorunla baş etmek zorunda kalan küçük kız, bu zorlu yolculukta karşılaştığı tüm engelleri aşarak bir kahramana dönüşür. 

"Her Şey Aşktan" filmi ile adından bahsettiren Andaç Haznedaroğlu’nun yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Saba Mubarak, Rawan Iskeif, Homam Hout, Şebnem Dönmez, Yeşim Ceren Bozoğlu gibi isimler yer alıyor. 

Organik Aşk 
Organik Aşk, Bülent ve Esma’nın hikayesini anlatıyor. Beceriksiz bir adam olan Bülent zengin bir ailenin çocuğudur. Ailenin eriştiği zenginlik evin babası Celal sayesindedir. Başarılı bir iş adamı olan Celal’in hayattaki tek başarısızlığı oğlu Bülent’tir. Dünyanın parasının harcayarak oğlunun başarısızlığını örtbas eden Celal artık bu duruma bir son vermeye karar verir. Oğlunun kendi ayakları üzerinde durmasını isteyen Celal, kendisini düzeltmesi için oğluna bir ay müddet verir. Bülent, bir ay içerisinde sıfırdan bir hayata başlayıp işleri yoluna koymazsa mirastan men edilecektir. Bu bir ay içerisinde başına türlü belalar açan Bülent’in hayatı düğünden kaçan gelin Esma ile karşılaştıktan sonra iyice karışır. Esma ile aşkı bulan Bülent bir yandan peşlerine düşen Esma’nın abisi Davut ile uğraşırken bir yandan kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışır. Yönetmen koltuğunda Kamil Çetin’in oturduğu filmin senaryosunu Volkan Girgin kaleme alıyor. Başrollerini Gizem Karaca ve Mustafa Mert Koç’un paylaştığı filmin kadrosunda Tarık Papuçcuoğlu, Ruhsar Gültekin, Hacı Ali Konuk, Erdi Ünver gibi isimler yer alıyor. 

Sosyopat 
Sosyopat, hafta sonu kaçamağı yaşayan bir çiftin başlarına gelenleri konu ediyor. Lori ve Christopher şehrin karmaşasından yorulmuş ufak bir tatil yapmayı planlamaktadır. Çift, çevresindeki herkesten uzaklaşıp, romantik bir tatil yapmak için Kuzeybatı Pasifik ormanlarında kamp yapmaya karar verir. Fakat toplumdan uzaklaşacaklarını düşündükleri bu tatil düşlediklerinden oldukça farklı geçer. Christopher ve Lori doğal hayat tecrübesinin romantik bir fikir olduğunu düşlemiştir. Fakat tatil korkunç olayların yaşandığı bir kabusa dönüşür. Lori ve Christopher’ın hayatları yolda karşılaştıkları Arvis ve Frank adındaki iki kardeşten sonra alt üst olur. 

The Predator 
Predator, tehdit altında olan insan ırkını, ölümcül Predator ırkından korumaya çalışan bir ekibin mücadelesini anlatıyor. Küçük bir çocuğunun yaptığı yanlışlık, evrenin en ölümcül avcıları olan Predator ırkının gezegene geri dönmesine neden olur. Onlar artık hiç olmadığı kadar güçlü, zeki ve ölümcüldür. Irk kendilerini diğer türlerden topladıkları DNA örnekleri ile oldukça geliştirmiştir. İnsanlık büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. İnsan ırkının sona ermesini ise sadece eski askerler ve hoşnutsuz bir fen öğretmeninden oluşan uyumsuz bir ekip engelleyebilir. 
Predator serisinin 4. devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda “Kiss Kiss Bang Bang”, “Iron Man 3” ve “İyi Adamlar / The Nice Guys” filmleriyle tanınan Shane Black oturuyor. Filmin bol yıldızlı oyuncu kadrosunda “Game of Thrones”tan tanıdığımız Alfie Allen, “The Handmaid’s Tale”de boy gösteren Yvonne Strahovski,, “Narcos”un yıldızı Boyd Holbrook, Olivia Munn, “Ay Işığı / Moonlight”tan tanıdığımız Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, “Hung” dizisi ile 3 kere Altın Küre’ye aday gösterilen Thomas Jane, Jacob Tremblay, Oscar adayı Edward James Olmos ve Altın Küre ödüllü Sterling K. Brown bulunuyor. 

Western 
Bir grup Alman inşaat işçisi, Bulgar kırsalındaki uzak bir bölgede zorunlu olarak çalışmaktadır. Evlerinde uzakta, yabancı topraklarda çalışmak erkeklerin macera duygularını harekete geçirir. Fakat ülkede bilmedikleri bil dilin konuşulması ve kültürel farklılıklar nedeniyle kendi önyargıları ile karşı karşıya kalırlar. Valeska Grisebach yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov Letifov, Veneta Fragnova gibi isimler yer alıyor. 
(İHA)

Editör: TE Bilişim