Kuşkusuz Cahit Arf, Rasim Öztekin ve Hamdi Akın isimleri oldukça önemli isimlerdir. Her şeyden önce her biri alanında uzman usta isimlerdir. Çok farklı dallardan birer uzman olan bu isimler Türkiye için önemlidirler. Matematikçi, oyuncu ve iş adamı olan bu isimleri birçok kişi tanıyor.

Ayrıca bu kişiler, Türkiye'ye farklı alanlarda çok büyük katkılar sağlamıştır. Bu tartışma götürmez bir gerçektir. Örneğin Cahit Arf'ın Türkiye'deki öğretmen ve öğrencilere ilham kaynağı olduğunu belirtmek gerekiyor. Kendisi ünlü bir matematikçi olmasının yanında bir bilim insanıdır. Ayrıca TÜBİTAK bilim kolu eski başkanıdır.

Yine Rasim Öztekin oyunculuk ve komedyenlik anlamında Türkiye'deki birçok insan için özeldir. Kendisi Türkiye'deki birçok sinema, dizi ve tiyatroda aktif rol almıştır. Göz önünde olan biri olduğu için ülkedeki birçok insanın tanıdığı bir kişiliktir. Özellikle komedi filmlerindeki performansı ile dikkat çeker.

Bir diğer kişilik olan Hamdi Akın, iş adamlığı rolüyle Türkiye'de oldukça önemlidir. Her ne kadar kendisi diğer iki kişiye göre tanınmasa da bir fenomendir. Sahip olduğu holding bünyesinde Türkiye'ye katkı sağlayan birçok proje mevcuttur.

Cahit Arf

Büyük matematik dahisi olan Cahit Arf 11 Ekim 1910'da, Yunanistan'da Selanik'te doğdu. Doğumundan ölümüne inanılmaz şeylere imza attı. Her şeyden önce ülke insanına matematiği sevdirdi. Ayrıca bilim insanı ve TÜBİTAK bilim kolu eski başkanıdır. Eğitimlerini Ecole Normale, Superieure ve Göttingen Üniversitesinde aldı. Birçok yabancı dil biliyordu.

1948 senesinde İnönü Ödülü, 1974 TÜBİTAK bilim ödülleri bulunur. Ayrıca 1980 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde onur doktorasına layık görülmüştür. Bunun yanında, 1981 yılında ODTÜ'de yine onur doktorasına layık görülmüştür.

Rasim Öztekin

Bir diğer uzman olan Rasim Öztekin 14 Ocak 1959 yılında İstanbul'da doğmuştur. Kendisini ülkede, birazcık film ve dizi seyreden herkes tanır. Yukarıdaki isimler arasında en tanınanıdır. Elbette ki bu fazlasıyla ilginçtir.

Rasim Öztekin Türkiye'de çapında birçok sinema, dizi ve tiyatroda oynamıştır. Eğitimini aslen İstanbul Basın Yayın Yüksek Okulu'nda almıştır. Fakat tiyatro ve oyunculuğa olan tutkusu gerçek mesleğini yapmaya engel olmuştur.

Kendisi özellikle sinema filmlerinde ve tiyatroda çok iyi işlere imza atmıştır. G.O.R.A ve Pardon filmlerindeki performansı, halen izleyenlerin hafızasındadır.

Hamdi Akın

Son olarak Hamdi Akın 17 Ağustos 1954 senesinde İstanbul'da doğmuştur. Kendisi, ünlü Akfen Holding'in yönetim kurulu başkanıdır. Ayrıca TAV Havalimanları holding Yönetim kurulu başkanlığını da yapıyor.

Bunun yanında kendisi Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezundur. Şu an için 1 milyar doların üzerinde serveti olduğu tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilişim