Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı öncülüğünde yapılan çalışmalarla derneğin sesi olacak, Çerağ isimli dergi yayınlanmaya başladı. Dernek yazı kurulu üyeleri Fatma Yavuz, Aydın Gürkan, Ali İhsan AKYOL, Hüseyin ÇELİK ve Ali Sakıcı’nın katılımı ile derginin ilk sayısının tanıtımı yapıldı.

Dernek başkanı Mahsuni ILGIN “Özellikle bu pandemi döneminde ekinliklerin kısıtlanması ile konserlerimizi, söyleşilerimizi ve açıklamalarımızı sosyal medya üzerinden yapmaktayız.  İnsanlarımızın evde kaldığı dönemde dergimiz olan Çerağ’ın da sevilerek okunacağına inanıyorum.  

Dergi yazı kurulu ve dernek yönetimimizin uzun süren gayretleri sonucunda çıkarılan ilk sayımızın bizden sonraki yönetimlerde de devam ettirilerek gelenek haline gelmesini umut ediyoruz. Dergimizde üyelerimizin yazılarının yanı sıra güncel konular hakkında da bilgiler yer almaktadır. Böylede bu dergimiz gelecek nesiller için de arşiv niteliği taşıyacaktır.”  Şeklinde açıklama yapan dernek başkanı Mahsuni ILGIN derneğin sürekli açık olduğunu belirterek üyelerin dergiden almak için derneğe uğrayabileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim