Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde gönüllü öğrencileri tarafından kurulan ‘’Sui Generis Tiyatro’’ tarafından sahneye konulan ‘’Cevahir’’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

‘’Cevahir’’ adlı tiyatro oyunu; ‘bir halkın direnişini’ konu alıyor.  “I. Dünya Savaşı” ve ardından gelen “Kurtuluş Savaşı” dönemi arasında tarihsel-kurgusal bir bağlantı kurularak oluşturulmuş bir oyundur. Bu kurgusal bağlantıda; Nâzım Hikmet, Ârif Nihat Asya, Mehmed Âkif Ersoy, Ahmed Ârif, Bertolt Brecht, Yaşar Kemal, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Âşık Veysel Şatıroğlu, Alistair John Taylor, Paul Eluard gibi Türk ve Dünya Edebiyatının değerli kalemlerinin eserleri, belli bir estetik anlayış ve mantık dizgesi içerisinde sunuldu.

 Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde 9 yıl önce kurulan Sui Generis Tiyatro tarafından sahneye konulan oyunun yönetmenliğini, Şehir Tiyatroları’nın başarılı sanatçısı Hakkı Kuş yaptı. Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu Salonu'nda seyirciyle buluşan oyunun koreografisi, tiyatro grubunun kurucusu av. Hüseyin Akçar tarafından yapıldı. Oyunda; 35 kişilik kalabalık bir kadroya sahip, bir de konuk çocuk oyuncu yer aldı. Oyunda dekor yok, sadece beyaz bir perde yer alıyor. Oyuncuların şiirlerinin ardında yer alan çeşitli müziklerle Kurtuluş Savaşı ruhu, izleyiciye yansıtıldı. İzleyenlerin belli sahnelerde alkış yağmuruna tuttuğu oyun, izleyicilerinde tam not aldı.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Ufuk Aydın; oyunun bitiminde sahneye çıkarak, oyuncuları ve teknik ekibi tebrik etti. Genç Ufuk Lisesi Kurucusu Mehmet Yaşa da, sahneye çıkarak Sui Generis Tiyatrosunun kurucusu Av. Hüseyin Akçar’ a, bir buket çicek sunarak oyuncuları kutladı.

Editör: TE Bilişim