Eskişehirli karikatüristler, Karikatür Müzeleri Gününde Atilla Özer Karikatür Evi'nde düzenledikleri bir karikatür sergisinde bir araya gelerek karikatürlerini sergilediler.

3 Nisan-9 Nisan tarihleri arasında izlenilebilecek olan sergide on beş karikatüristin ürünleri yer alırken, Eskişehir'in karikatür ustaları Atilla Özer, Beytullah Heper ve Pertev Ertün de karikatürleriyle anıldı. Sergi hakkında, bilgi veren Alper Tümay Tok, şunları söyledi.: "Eskişehir'de pek değeri bilinmese de, kalemiyle dünyada efsane olan karikatür ustası Atilla Özer ve Beytullah Heper, Pertev Ertün gibi karikatüristleri de anmak ve dünya Karikatür Müzeleri gününü bir sergi ile kutlamak amacıyla bu sergiyi düzenledik. Atilla Özer 3 Nisan'da doğmuş ve yine 3 Nisan'da profesör olmuştu. Vefatından sonra Belçika'da yapılan toplantıda bu tarih Dünya Karikatür Müzeleri Günü olarak kabul edildi.. Biz de Eskişehirli karikatüristler olarak el ele, kalem kaleme verdik ve bizlerin katkılarıyla yeni karikatüristlerin de ortaya çıktığını dünyaya bildirmiş olduk."

Karikatür sergisinde,  karikatür ustalarının yanı sıra Diyar Aydoğdu, Erol Büyükmeriç, Yaşar Arda, Cengiz Çalış, Dinçer Pilgir, İsmail Turan, Atilla Yakşi, Sertaç Ürer, Alper Tümay Tok, Mehmet Tarık Erşan, Mehmet Günay Ercan ve bir süre önce aramızdan ayrılan Sevil Özgür'ün karikatürleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim