Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği 14. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali halkın yoğun ilgi gösterdiği görkemli bir yürüyüşle başladı. 12 ülkeden 100’den fazla konuğun katıldığı festival, Şehir Tiyatroları’nın tüm sahnelerinde ve açık alanlarda tiyatro oyunları, dans gösterileri, müzik etkinlikleri ve atölyeler ile renklenecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde, 14 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Haller Gençlik Merkezi’nden Adalar’a gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Dünyanın farklı ülkelerinden çocuk ve gençlik tiyatrosu örneklerini bir araya getirmeyi amaçlayan festival yürüyüşüne Eskişehir halkı da yoğun ilgi gösterdi. 25 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında Almanya, Avusturya, Brezilya, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Hollanda, İtalya, Romanya, Rusya ve Türkiye’den tiyatro ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilecek festival oldukça zengin programıyla tiyatro severlerle buluşacak

Porsuk nehri üzerinde kurulan sahnede çocuk müzisyenlerin çaldığı şarkılara Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi oyuncuları eşlik etti. Festival açılışına Çek Büyükelçi Pavel Kafka, İtalyan Büyükelçi Massimo Gaiani, Nepal İstanbul Fahri Başkonsolosu Fatma Günseli Malkoç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve binlerce tiyatrosever katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Türkiye’nin tek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinde bu yıl 12 ülkeden tiyatro sanatçılarını misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tiyatro sahnelerimizde ve açık alanlarda çocuklar ve gençler için sahne alacak tüm misafirlerimize hem teşekkür ediyor, hem de hoş geldiniz diyorum. Ayrıca bu sanatçıların Eskişehir’de olmasına katkı sunan Çek Büyükelçi ve İtalyan Büyükelçiye de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından İtalyan tiyatro grubu Due Mondi Fiesta ve Çek sanatçı tarafından Pavel’in Kuklaları gösterileri çocuklar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Editör: TE Bilişim