Emirdağlı yazar Özcan Türkmen tarafından; ‘’Emirdağ Kitapları’’; Belçika’da ikamet eden  Belçikalı Fransızca Öğretmeni Madam Brigitte Dayez’a  ulaştırıldı.

Emirdağlı yazarlar Şükrü Türkmen ile Özcan Türkmen’in yazdığı ve Emirdağ Belediyesi’nin Kültür Yayınlarının birincisi ‘’Örnekleriyle Emirdağ Ağzı’’ kitabı ile, Özcan Türkmen’in yazdığı Emirdağ Belediyesi Kültür Yayınlarının dördüncüsü ‘’Emirdağ Ağzında Atasözleri ve Deyimler’’ kitapları, Belçika’da ilgi görüyor.  

Belçikalı Fransızca Öğretmeni Madam Brigitte Dayez ve eşi Jerome Dayez; 1978 yılından bu yana Belçika Brüksel’de, Türk Mahallesi olarak bilinen ve Emirdağlıların yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek’te yaşıyor ve Emirdağlılarla sıkı dostluğu var. Türkiye’yi özellikle Eskişehir ve Emirdağ’ını çok sevdiğini belirten Brigitte Dayez; 25 yıl önce Türkçe öğrenmeye başlamış ve Türklerle kendi dillerinde konuşuyor. Ayrıca sosyal konularda ve eğitim alanlarında, Belçika’daki Türk ailelerine yardım ediyor… Türk Tarihi ve Türk Edebiyatına meraklı olduğunu belirten Dayez, ‘’İlerleyen günlerde, Eskişehir ve Emirdağ’ına gelmeyi düşündüğünü’’ ifade etti ve ‘’Emirdağ Kitapları'' için yazarlarına ve Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim