Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da ‘Yunus’ temalı bir dizi coşkulu etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinliğe; Eskişehir Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Figen Kahya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı Başkan Vekili Mehmet Kahya “Kısa sürede Eskişehir’de ve Emirdağ’da pek çok kültürel etkinliğe imza attık. Bugünde sanatın her dalında dolu dolu bir etkinlikte sizlerle beraberiz. ‘Yunus Gibi’ fotoğraf sergisi ve geliri Vakfımızdan burs alan öğrencilere bağışlanacak kitap imza günü ve ‘Sazımızla Sözümüzle Gönüller Yapmaya Geldik’ ve ‘Şiir ve Türkü Şöleni’ ile karşınızda olacağız. ‘Sevelim Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz’ diyen Yunus’un şehrinde, sevgiden başka kelam dökülmez dilimizden. Bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektedir. Etkinliklerimize bayanların ve gençlerin daha fazla ilgi göstermesi, geleceğimiz açısından bize büyük umutlar vadetmektedir’’ dedi.

Emirdağlı fotoğraf sanatçısı Battalgazi Barlas’ın, ‘Yunus Emre’nin yaşadığı coğrafyada; özel kıyafetler ve model kullanarak yaptığı fotoğraf çekimleri ile, Yunus Emre’nin dervişlik dönemini yansıtan ‘Yunus Gibi’ fotoğraf sergisi açıldı. Emirdağlı yazar Osman Koçak, Yunus Emre’nin biyografik olarak hayatını romanlaştırdığı ‘Aşk Dirliği – Yunus Emre’ eserini ve Avukat Gürler Koçak ‘Bir Boşanma Avukatının Anıları’ ve yeni yayınlanan ‘Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmelerinde Müteahhidin Gecikmesi ve Arsa Sahibinin Hakları’  ile ilgili hukuk kitabını ve folklor araştırmacısı Eskişehirli yazar Fikret Akın’da ‘Emirdağ Esintileri’ kitabını ve şair Erdal Ercin’de ‘Her Vakit Hüzün’ ve ‘Zül Devri’ kitaplarını; geliri, Emirdağlılar Vakfı’ndan burs alan öğrenciler için bağışlanmak üzere imzaladılar ve okuyucularına sundular.

Daha sonra ‘Sazımızla Sözümüzle Gönüller Yapmaya Geldik’ şiir ve türkü şölenin de araştırmacı-yazar Mesut Acet moderatörlüğünde,  yazarlarla kısa söyleşi yaptı. Şair Muharrem Kubat, yazar Osman Koçak ve Muş Alpaslan Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamilla Abbashanlı Aliyeva ‘Yunus Emre’ temalı etkinlikte konuşmalar yaptılar. Aşık Yoksul Derviş, aşık Zakir Algül, mahalli sanatçılar Hamza Halaç, Hasan Bakırcı ve Behçet Sönmez sazları ve türküleri ile ve şairler de ‘Yunus’ temalı şiirlerle programa katkı yaptılar. Program sonunda; geceye katkı sağlayan sanatçılara, günün anlamı anısına birer plaket ile ödüllendirildiler.

Editör: TE Bilişim