Elbruz Bilge Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nun “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sergisi” Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde açıldı.

Sergi açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Coşkun Bayrak, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof.Dr. Atilla Cavkaytar, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılış kurdelesi kesilirken İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen konuşmasında; özel öğrencilerin yaptıkları bu tür faaliyetlere çok önem verdiğini belirterek, öğrencilerimizin kendilerine yol açacak bir yeteneğe sahip olmalarının önemli olduğunu vurgulayarak, serginin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. Özen, Engelli öğrencilerimizin yaptığı bu eserler çok anlamlı. Sergilenen eserlere baktığı zaman ´engelli birey yoktur, engellenmiş birey vardır´ sözünün gerçekte gözler önüne serildiğini belirterek:" Bu sergi, engelli öğrencilerimize fırsat verildiğinde, engellerin nasıl aşıldığını ortaya koymaktadır." sözleriyle serginin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Elbruz Bilge Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerinin El emeği ürünlerinin yer aldığı sergide davetliler, ürünler hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

Sergi açılışından sonra davetliler, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nün hazırlamış olduğu programa katıldılar.

 Özen, "programdaki konuşmasında",Özel Eğitim alanı üzerine çok şeyler söylenir özellikle böyle gün ve haftalarda.Ama artık söylemden daha çok ‘harekete’ geçmemiz gerektiğini “ Ne kadar söz varsa düne ait / şimdi yeni şeyler söylemek lazım” dedi. Özen: “Eskişehir de her seviyedeki engelli öğrencilerimizin, eğitimlerini destekleyici uygulamaları ve uygun koşulları yerine getirme gayretindeyiz. Engelli öğrencilere verilen eğitim ve öğretim olanakları bakımından diğer şehirlerimizle karşılaştırıldığında şehrimiz, tercih noktasında kendine yer bulmaktadır. Engel durumlarına ve her kademeye göre özel eğitim uygulama okullarımız, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, rehberlik ve araştırma merkezlerimiz, okullarımızdaki özel eğitim sınıflarımız ile engelli öğrencilerimize en güzel ortamı, en iyi eğitimi vermek suretiyle onların topluma söz sahibi bireyler olarak katılmaları için özveriyle çalışmalarımıza ara vermeden sürdürmekteyiz.

İl Milli Eğitim Müdürü Özen,Özel Eğitim Bölümü öğrencilerine seslenerek; “Her bireye uzanan bir el olmalıyız. Özel öğrencilerimiz için yaptıklarımız sadece bu hafta ile kalmamalı. Kendimizi yolunda gitmeyen işlerden sorumlu hissediyoruz. Geleceğin öğretmenleri olarak bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Nerede bir el uzansa siz tutacaksınız. Bu yüzden kendinizi iyi yetiştirin.” çünkü ‘Hayatı Hep Birlikte Yaşayacağız’ ifadelerini kullandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başlayan program da Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof.Dr. Atilla Cavkaytar, açılış konuşması ve bölümü hakkında bilgi verdi. Program; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Coşkun Bayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın selamlama konuşmalarının ardından “Engelli Öğrenciler Birimi’nin” amacı ile ilgili konuklara sunum yapıldı.

Editör: TE Bilişim