Engelliler Haftası sebebiyle düzenlenen programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelli kadınlar tarafından hazırlanan el sanatları sergilendi.

Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlik, engelli kadınların el sanatları sergisinin kurdele kesimi ile başladı. Daha sonra Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Sedat Ergenç sergiyi gezdi. Ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program başladı.

Programda bir konuşma yapan Müdür Alper Sezer, konuyla ilgili son yıllarda Türkiye’de çok belirgin adımlar atıldığını söyledi. Müdür Sezer, "Bu hafta boyunca engelli kardeşlerimizin problemlerine dikkat çekmek, kamuoyu oluşturmak amacıyla ülkemizde bir dizi etkinlikler yapılıyor. Son 15 yılda özellikle ülkemizde çok belirgin adımlar atıldığını ifade etmek istiyorum. Daha önce engellilerimiz saklanması gereken, utanılan, sanki ir utanç vesilesiymiş gibi algılanan bir meseleydi. Devletimizin bu alana ilgisinin artmasıyla bir hayli adımlar attık. 2007 yılından bu tarafa engelli kardeşlerimize evde bakım hizmeti sunuyoruz. Eskişehir ili içerisinde 3 binden fazla kardeşimizin ailesine her ay bin 80 lira düzenli ödeme yapıyoruz. 21 bin 800 kardeşimize engelli kimlik kartı düzenleyerek, engellilere tanınan haklardan faydalanmak üzere bu hizmeti sunduk. Bunları yeterli bulmuyoruz ancak önemli adımlar attığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı İsmail Soykal ise, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz gerçekten çok büyük hizmetler veriyorlar. Çocuklarımız, yaşlılarımız ve bütün dezavantajlı gruplara gece gündüz demeden çalıyorlar. Ben bunlara şahidim. Bu haftamızın amacına uygun bir şekilde geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından merkezde kalan kadınlar Müdür Sezer, Vali Yardımcısı Soykal ve İç Denetim Birimi Başkanı Ergenç’e hediye verdiler. Diğer yandan Engelliler Haftası nedeniyle açılan serginin 16 Mayıs tarihinde açık olacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim