Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu işbirliği ile düzenlenen ‘Tango Dünyası’ konserinde Luis Bacalov’un ‘Misa Tango’, A. Piazzolla’nın ‘Meleğin Dansı’ ile ‘Gitar ve Bandoneon Konçertosu’ seslendirildi. Finalde ise dansçılar, aşk ve tutkunun dansı tango ile Eskişehirlilere görsel şölen yaşattılar.

Latin Amerika’nın tüm dünyada hayranlıkla izlenip dinlenen tango müziği ve dansı, Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın düzenlediği ‘Tango Dünyası’ konseri ile izleyenlere dolu dolu bir gece yaşattı.

Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun konuk olduğu konser Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrasını Şef Ender Sakpınar, Devlet Çoksesli Korosu’nu Burak Onur Erdem’in yönettiği konserin ilk bölümünde, Luis Bacalov’un ‘Misa Tango’ adlı eseri seslendirildi.  Eserin, Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus ve Agnus Del bölümlerini konuk solistler, mezzo soprano Elif Canbazoğlu ve bariton Caner Akgün, müzikseverlerin alkışlarla ödüllendirdiği başarılı bir performansla sundular.

Konserin ikinci bölümünde ünlü besteci Astor Piazzolla’nın Milonga del Angel (Meleğin Dansı) adlı eserini ünlü orkestralarla solist bandoneonist olarak konserler veren Tolga Sakman Senfoni Orkestrası  ile seslendirdi. Piazzolla’nın gitar ve bandoneon için yazdığı, “Hommage a Liege’ adlı eserin İntroduccion, Milango ve Tango bölümlerini seslendiren dünyaca ünlü gitarist, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Kağan Korad ve bandoneonist Tolga Sakman, izleyenleri tango müziğinin esintileriyle buluşturdu.

Tango Dünyası konserinin final bölümünde, dansçılar Feyza Çelik Orbay, Koray Orbay, Esma Engin ve Ayhan Demir, Horacio Salgan’ın ‘A Fuego Lento’ ve Mariano Mores’in ‘El Firulete’ adlı eserleri eşliğinde tangonun sert fakat bir o kadar da zarif figürleriyle salonu dolduran sanatseverlere aşk ve tutkuyu yaşattılar.

Editör: TE Bilişim