Tepebaşı Belediyesi’nin, Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği işbirliğiyle Yaşam Köyü'nde kurduğu Katadrom Art Colony,  Eskişehir Sinema Günleri ile kentin sanat yaşamına renk katacak.

Tepebaşı Belediyesi ve Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği’nin, 29 Kasım - 2 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği Eskişehir Sinema Günleri, zengin içeriği ve konukları ile Eskişehirlilere dört günlük bir heyecan yaşatacak.

Yavuz Özkan Film Seçkisi ve Sergisi

Eskişehir Sinema Günleri kapsamında 22 Mayıs'ta hayatını kaybeden sinema ustası Yavuz Özkan'a adanan ve “Maden”, “Yengeç Sepeti”, “Bir Erkeğin Anatomisi” ve “Hayal Kurma Oyunları”ndan oluşan dört filmlik seçki ve “Yavuz Özkan: Hayal, Tutku ve Mücadele” sergisi,  vatandaşlar ile buluşacak. Ayrıca 30 Kasım tarihinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma törenine Yavuz Özkan'ın ailesi, usta yönetmenle birlikte çalışmış ya da Z1 Film Atölyesinde eğitim görmüş sinemacıların yanı sıra Mehmet Aslantuğ, Pelin Batu, Selçuk Yöntem, Kerem Alışık, Reis Çelik, Burak Göral ve Uğur Polat'ın da aralarında bulunduğu isimler katılacak.

Emek Ödülü Yumuşak Yüzlü Cellat'ın

Eskişehir Sinema Günleri kapsamında 60 yılı aşkın süredir sinema sektöründe çalışan Muzaffer Hiçdurmaz, Emek Ödülünü doğum yeri olan Eskişehir'de alacak. Türkiye'nin en üretken sinemacılarından biri olan ve Ömer Lütfü Akad, Yılmaz Güney, Ertem Eğilmez, Türker İnanoğlu gibi yönetmenlerle çalışan Hiçdurmaz, Yol, Üç Tekerlekli Bisiklet, Tatlı Dillim, Tarkan serisi gibi 500'e yakın filmde yönetmen yardımcılığı yaparken bu alanda bir rekoru da elinde tutuyor. Muzaffer Hiçdurmaz, dünya sinema tarihinin efsanevi yönetmenleri Elia Kazan'ın "Amerika, Amerika", Jules Dasin'in “Ölümsüz Kadın” ve Paolo Pasolini'nin “Medea” adlı filmlerinde de görüntü yönetmeni olarak çalıştı ve bir kısmında da rol aldı.

Yönetmenliğini yaptığı tek film olan ve 80 darbesi sonrası, Türkiye'de ilk işçi hareketinin önünü açan "Çark", Muzaffer Hiçdurmaz'ın da katılımıyla Eskişehir'de gösterilecek. Hiçdurmaz, 1 Aralık günü yönetmen Çiğdem Vitirnel'in moderatörlüğünde, altmış yıllık meslek hayatından anılarını katılımcılar ile paylaşacak.

Yeni Bağımsız Sinema

Eskişehir Sinema Günleri kapsamında 2 Aralık Pazartesi günü, Atalay Taşdiken'in “Mommo: Kız Kardeşim”, Çiğdem Vitrinel'in “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”, Burçak Üzen'in “Beginner”, Sefa Öztürk'ün “Güven” filmlerinin yanı sıra, küçük izleyicileri hedefleyen Burhan Gün imzalı “Renkli Balık: Yeni Dünyalar Kaşifi” adlı animasyon sinemaseverler ile buluşacak.

Program filmlerinin yönetmenleri ve oyuncularının da katılımıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşilerde, izleyicinin filmler konusunda merak ettiği konulara yanıt verilecek. Bu seçki kapsamında, Atalay Taşdiken, Burhan Gün, Burçak Üzen, Güven Kıraç, Sefa Öztürk, Eskişehir'de olacak. Eskişehir Sinema Günleri kapsamında gerçekleştirilecek olan tüm etkinlikler hakkındaki detaylı bilgiye, “www.essinema.com” web adresinden ulaşılabiliyor.

Farklı Perspektifler Seçkisi

Bu yıl 7. kez düzenlenen ve 2020 mart ayı başında sekizincisi düzenlenecek ve take away festival özelliğiyle diğer festivallerden ayrılan Changing Perspectives Film Festivali'nin Potluck Yarışmasında yarışan filmlerinden bir seçki de Eskişehir izleyicisiyle buluşacak. Bu yıl Eskişehir'i ilk defa ziyaret edecek festival programı, yıl boyunca İstanbul, Berlin, Yogyakarta'nın yanı sıra çeşitli ülke ve şehirlerde yer alıyor.

Eskişehir Sinema Günleri’nin gösterim programı ise şöyle:

29 Kasım Cuma

Özdilek Sanat Merkezi

Saat: 12.00 - Farklı Perspektifler Film Seçkisi (Changing Perspectives Film Selection)

Saat: 14.00 - Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

Saat: 16.00 - Hayal Kurma Oyunları

30 Kasım Cumartesi

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

Saat: 12.00 - Bir Erkeğin Anatomisi

Saat: 14.00 - Güven

Saat: 19.30 - Yengeç Sepeti

1 Aralık Pazar

Özdilek Sanat Merkezi

Saat: 12.00 - Beginner

Saat: 15.00 - Maden

Katadrom Art Colony (Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü)

Saat: 18.00 - Çark

2 Aralık Pazartesi

Katadrom Art Colony (Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü)

Saat: 16.00 - Renkli Balık: Yeni Dünyalar Kaşifi

Saat: 18.00 - Mommo: Kız Kardeşim

Editör: TE Bilişim