Eskişehir Kent Konseyi tarafından “Hünerli Eller- Eskiyi Yeniye Dönüştürdüler” sergisi BSM Turgut Özakman Fuaye Salonu’nda açıldı. Sergide geri dönüşüm kursuna katılan kursiyerler tarafından yapılan eserler sergilendi.

Sergi hakkında bilgi veren Eğitmen Reyhan Ayşe Dondemir, “Yaklaşık 2 yıl önce başlatmış olduğumuz Eskişehir’de ilk olma özelliği taşıyan geri dönüşüm kurslarımızın ilk sergisini geçen yıl sizlerle buluşturmuştuk. Bu yıl daha fazla kursiyerimizin katılımı ile daha da çeşitlenen el emeklerimizin burada yapmaktan ve sizlere sunmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Öncelikle tüm çalışmalarımızda, başından beri bizlere karşı güvenini desteğini esirgemeyen Kent Konseyi Başkanımız Nuray Akçasoy’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dondemir eski, kullanılmayan araç ve gereci, kumaşı değerlendirerek kullanılır hale  getirdiklerini ifade ederek, “Çevre ve doğamızın kirliliği doğal dengeyi bozan kanyağı insan olan dünyanın ortak bir sorunudur. Be sebeple insanların bilinçlendirilmesi ve yaptırımlarının artırılması sağlıklı çevre için büyük ölçüde önemlidir. Bu nedenle kurstaki arkadaşlarımız eskiyi yeniye dönüştürerek çevre ve doğamıza faydalı olmaya çalıştık. Elimizde bulunan her eski, kullanılmayan araç ve gereci, kumaşı değerlendirerek kullanılır hale getirdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim