ETOS, üyelerinin bireysel gelişimlerinin sağlanması ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Kızılay Derneği Eskişehir Şubesi ile birlikte 30 ETOS üyesi ve yakınının katıldığı  "Uygulamalı Temel İlk Yardım " eğitimi 20 Şubat 2018 Salı günü Kızılay Eskişehir Şubesinde gerçekleştirildi. 09.00 17.00 saatleri arasında uzmanlar tarafından 'madde tıkanması, boğulma, çarpma v.b.' konularda uygulamalı eğitim verildi.

Aynı gün saat 19.00 da ise Dernek binasında 14 Şubat Öykü Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Dernek üyesi yazarlar Ahmet Taşcıoğlu ve Bilgen Ertekin tarafından 2 aydır her Perşembe günü düzenlenen "Öykü  Atölyesi"nde öykü yazma teknikleri, Türkçe ve dil kuralları ile ilgili eğitim alan üyeler yazdıkları öyküleri okudular. Dernek binasında buluşan ETOS üyeleri bir taraftan Öyküyle yeni tanışan 11 arkadaşlarının öykülerini dinledi, diğer taraftan yine dernek üyelerince seslendirilen müziklere eşlik ettiler. Etkinlikler sonunda konuşan

Dernek Başkanı Nihal Bağcı "Amaçlarımız doğrultusunda STK'lar ve derneklerle birlikte çalışmalar yaparak  toplumun ortak beklentilerini karşılamak olduğunu" söyledi. "Sanatın, yeteneğin yanı sıra öğrenme ve çalışma sonucu da gelişeceğini" de belirterek "her iki çalışmaya katılan arkadaşlarını sertifika ile ödüllendireceklerini, ayrıca öyküleri kitap haline getireceklerini" ekledi.

Editör: TE Bilişim