Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ROTİFE tiyatro festivali 18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 18.00’de yapılacak olan yürüyüş ile başlayacak.

 Kültür şehri Eskişehir’de, Türk tiyatrosunun duayenleri, Haldun Dormen, Genco Erkal ve Volkan Severcan, Eskişehirli sanatseverler ile buluşacağını kaydeden Yunusemre Rotarya Kulübü başkanı Eray Doğancı, “Eskişehir, Türk tiyatrosunun duayen isimlerini ROTİFE ile ağırlamaya hazır. Eskişehir Yunusemre Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta ulaşması hedeflenen Rotary Tiyatro Festivali başlıyor. 5 ayrı tiyatro oyununun sahneleneceği festivalde ‘Çehov Kabare’ oyununda Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür, Bora Severcan ve Murat Kodallı sahne alırken,  ‘Bir Zamanlar Gazinoda’ oyununda Haldun Dormen, Ruhsar Öcal, Kerem Atabeyoğlu ve diğer tiyatro sanatçıları rol alacak. Ayrıca ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı Genco Erkal’ın tek kişilik gösterisi de Eskişehirlilerle buluşacak.” Dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Dost’ adlı oyunu ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun,  ‘İyiyim’ adlı oyunu da sanatseverler tarafından izlenebileceğini ifade eden Doğancı şunları söyledi:

“Tiyatro severler tarafından büyük ilgi ile karşılanan ROTİFE festivalinde  “18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 18.00’de Haller Gençlik Merkezi önünde Opera Salonu’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kortej sonrasında düzenlenecek kokteylin ardından, Volkan Severcan, Erhan Yazıcıoğlu, Melda Gür, Bora Severcan ve Murat Kodallı sahnealacağı ÇehovKabere oyunu sanatseverler ile buluşacak.

 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Rotary Tiyatro Festivali’ne tüm Eskişehirliler davetlidir”

Editör: TE Bilişim