Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart 2020 tarihinde başlattığı “Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması” 18 Eylül 2021 Opera binasında yapılacak canlı yayın ile kazananlar belli olacak.

Temmuz ayında başvuruların son bulduğu ve finale 10 kadın yönetmenin kaldığı Kadın Yönetmenler Kısa Film Yarışması’nda sona gelindi. 67 kadın yönetmenin katıldığı festivalde birbirinden değerli filmler 18 Eylül tarihinde saat 20.30’da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

2021 yılı için ‘Kadın Olmak’ teması belirlenen yarışmaya jenerik de dahil olmak üzere 20 dakikayı geçmeyen kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon türlerinde 67 film katıldı. Ezel Akay, Şenay Gürler, Bulut Reyhanoğlu ve Zeynep Direk'ten kurulu seçici jüri finale kalan 10 film ve yönetmeni belirledi. Finale kalan 10 eser, 27 Ağustos’ta açıklanmıştı. Bu akşam yapılacak olan törende ise dereceye giren filmler belli olacak. Festivalde birinciye 15 Bin TL, ikinciye 10 Bin TL, üçüncüye ise 5 Bin TL ödül verilecek.

Editör: TE Bilişim