KESK Şubeler Platformu “Hayatın İçin Kadın” adlı fotoğraf sergisinin açılışını  gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Salonu’nda yapılan sergi açılışında konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şubesi eğitim Sekreteri Özge Akgül Ayaz, KESK şubeler Platformu olarak her ay düzenledikleri sanat etkinliğinin Mart ayında 8 Mart’ı yaratan kadınlara adamak istediklerini söyledi. Fotoğraf sergisinin temasına 'Hayatın içinde kadınlar' dediklerini vurgulayan Ayaz, “ Fakat maalesef ülkemizde ki eril zihniyet ve onun eril siyaseti kadınları hayatın dışında tutmak istiyor.Fakat biz kadınlar emeğimize bedenimize kimliğimize sahip çıkarak hayatın her alanında mücadele etmeye devam ediyoruz.Ve Rosa Lüksemburg’un dediği gibi biz kadınlar vardık, varız, var olacağız. Bugün fotoğraflarıyla katılan tüm katılımcılara teşekkürü borç biliyoruz.Burada etkinliğimize katılan herkes dayanışmanın büyük bir fotoğrafını sunuyor bize..Bu fotoğrafları dayanışmayla çoğalmamızı diliyorum” diye konuştu.

SES Eş Başkanı İclal Akgün, Şair-Yazar Zeynep Uzunbay, Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan ve TYS Eskişehir Temsilcisi Rahmi Emeç kısa bir konuşma ile konukları selamladılar. Hayatın içinde kadınlar konulu fotoğraf sergisinde; Zerrin Saral, Murat Kocaadam, Solmaz Mercan, Serap Şey Özengi, Hatice Gündoğan, Eylem Lodos, Bülent Kızılkuş, Nurettin Aldemir, Meltem Altınbaş ve Emel Ertem’in ürünleri yeralıyor.

Daha sonra şair-yazar ve Esgazete köşe yazarı Emel Ertem’in yönetiminde şair-yazar Zeynep Uzunbay ile ‘Kadın ve Edebiyat’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi sonrasında da mini bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

Editör: TE Bilişim