Mısralardaki Öykü’M Kadın Çalıştayı, İkinci kadın araştırmaları kitabını yayımladı.

Kadın Araştırmaları isimli kitaptaki hikâyelerin sosyal ve akademik açıdan kadındaki izleri işlenerek, gözlemler, araştırmalar, izlenimler oluşturularak kaleme alındı. Yine bu kitapta 9 kadın Ayşegül Eser Ünal, Betül Ünveren, Burçin Laçin Altay, Deniz Ayfer Tüzün, Derya Balcı, Füsun Balcı, Nefiye Yağcı, Şükran Torun, Vildan Çalışkan hem araştırdı hem de kadınları anlattı.

25 Eylül 2021 Cumartesi günü Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezinde basınınında yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlikle ilk imzalarını atan kadın yazarlar, yeni etkinliklerini en kısa zamanda duyuracaklarını ifade ederek, “Mısralardaki Öyküm Kadın Çalıştayı herkesi kitabımızı okumaya davet ediyoruz. Sonuçta belki de ilk kez bu türde yapılan bir çalışmayla sosyal içerikli toplumun önemli bir konusu olarak ortaya çıkan eser amacına doğru hızla yol aldı. Toplumsal bir konuya dikkat çeken geri dönüşleri ve etkileri nedeniyle ulusal ve yerel onlarca basında yer alan sosyal bir projeye dönüştü.

Anlattık, paylaştık, yazdık ve hep de anlatacağız, paylaşacağız, yazacağız. Hep birlikte kadın gözüyle görüp, kadın yüreğiyle hissedene kadar HERKES BİRAZ KADIN OLABİLİR Mİ? Diyerek biraz da olsa farkındalık yaratmaya kadınları anlamaya davet ettik. “dedi.

“Yazmalı Bütün Kadınlar” sloganıyla, hikayelerini kaleme alan 19 kadının bazılarının ilk defa bir kitapta yer almış olmaları sosyal açıdan kadının sesi olmuşlardı.

Editör: TE Bilişim