İbrahim Tatlıses, 1 Ocak 1952 yılında Şanlıurfa da dünyaya gelmiştir. Asıl adı İbrahim Tatlı olan usta sanatçının çok farklı mesleklerde çalışması da kariyerinde ona prestij sağlamıştır. Ayağında Kundura türküsü ile ünlenen usta sanatçının günümüze kadar olan süreçte 30’dan fazla albümü bulunmaktadır. Filmlerde oyuncu, yönetmen ve yapımcılık da yapan usta sanatçının İbrahim Tatlıses kimdir sorusu onun ne kadar önemli bir kişi olduğunu gözler önüne sermektedir.

Günümüzde İbo Show programının 20. Yılı olan usta sanatçı bu program ile izleyenlerinin güzel vakit geçirmesine olanak sağlamaktadır. Hayatında sadece müzik sektörü ile sınırlı kalmayan usta sanatçı; besteci, yapımcı, oyuncu, televizyon programcısı, iş adamı gibi sektörlerde de başarılı bir şekilde isminden söz ettirmiştir. Müzik dışında gıda, turizm, inşaat ve iletişim sektörlerinde de oldukça hatırı sayılır yatırımları vardır. Siyaset hayatı ve özel hayatında da ses getiren usta sanatçı magazinsel olarak da kendinden söz ettirmiştir.

İbrahim Tatlıses Kariyeri ve Hayatı

İnşaatlarda soğuk demir ustalığı yapan usta sanatçı inşaatta türkü söylemesi üzerine Adanalı bir sinemacının keşfedilmesi ile müzik kariyerine ilk adımını atmıştır. İlk başlarda gazino ve pavyonlarda şarkı söylemeye başlayan usta ismin Ankara Radyosunda söylediği Ayağında Kundura şarkısı usta isme şöhret elini uzatmıştır. 70’li yıllarda kariyerinin ilk basamaklarını tırmanmaya başlamıştır. 1978 yılında sinema sektörüne adımını atan İbrahim Tatlıses bu sektöre girdiği günden itibaren adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır.

Gülden Karaböcek, Barış Manço, Belkıs Akkale gibi büyük isimler ile aynı sahneyi paylaşan usta sanatçı kariyerinin ilk yıllarından itibaren şarkıları ile kendisine büyük bir hayran kitlesi edinmiştir. diye aratılan çoğu şarkısından birisi olan bu şarkı oldukça sık dinlenilen şarkılar arasına girmiştir.

İş hayatı, özel hayatı ve siyasi kimliği ile birçok dalda kendisini gördüğünüz usta isim farklı sektörlerde başarı yakalamış ve geçirmiş olduğu silahlı saldırının ardından bu sektörlere veda etmiştir. Günümüzde halen şarkılarına devam eden usta isim gibi sitelerde halen adından söz ettirmektedir. Günümüzde İbo Show’dan gösteri hayatına devam eden usta isim başarılı bir şekilde hayatına devam etmektedir.

Kaynak:

Editör: TE Bilişim