İlçe kırsalı başta olmak şehrin dört bir yanından Sultandere Sahnesi’ne gelen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının sahnelediği, “Sultan Gelin” adlı oyun ile tiyatronun keyfini yaşıyor.

Kent merkezi ve kırsal ilçelerden gelen seyircilerin büyük ilgi göstererek salonları doldurduğu “Sultan Gelin” adlı Şehir Tiyatroları oyununda vatandaşlar keyifli vakit geçiriyor. Anadolu’nun kırsalında yaşayan insanların, gelenek ve görenekler üzerinden yaşadığı sosyal sorunları ele alan Sultan Gelin’de Şehir Tiyatroları’nın oyuncuları muhteşem performansları ile vatandaşlardan tam not alıyor. Rejisinin Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Atak tarafından gerçekleştirilen oyun izleyenlere hüznü ve komediyi bir arada yaşatıyor.

Bu hafta, Doğançayır, Emek ve Ihlamurkent mahallelerinden gelen vatandaşların konuk olduğu Sultan Gelin’de, vatandaşlar oyunu büyük bir ilgi ve beğeni ile seyrederek oyuncuları ayakta alkışladılar.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerden gelen vatandaşlara ulaşım desteğinin de sağlandığı oyun kültürel hizmetlerinden yeterli ölçüde faydalanamayan vatandaşlara yönelik olarak düzenli olarak sahneleniyor. Eskişehirli vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle Sultan Gelin oyununun Şubat ve Mart ayı boyunca her hafta aralıksız olarak sahnelenmeye devam edeceğini belirten yetkililer, tüm tiyatroseverleri salonlara davet ettiler.

Editör: TE Bilişim