Haber: Erdoğan Ekiner

 Kitabevi Sorumlusu Burhan Sancaklı, gençlerin bir bölümünün paylaşım siteleri yerine kitap okumaya tercih ettiğini söyledi.

İnsancıl Sahaf-Kitabevi Satış Sorumlusu Burhan Sancaklı, son dönemde internetin, paylaşım sitelerinin kitap okuma alışkanlığına etkisi konusunda bir değerlendirme yaptı. Burhan Sancaklı, “Eskişehir kitap okuyan bir şehir. Ama bu ilgi daha çok popüler kitaplara, reklamı yapılan kitaplara eğilim daha fazla. Türkiye ve Dünya edebiyatının klasiklerine ilgi biraz daha az. Genç okurlara klasikleri evdirme adına çaba gösteriyoruz” dedi.

İNTERNET KİTAPA AYRILAN ZAMANI AZALTIYOR,

Son yıllarda gençlerin sosyal medyaya, paylaşım sitelerine olan ilgisinin çok fazla olduğunu vurgulaayan Kitabevi Şatış Sorumlusu Burhan Sancaklı, “Sosyal medyaya ilgi kitap okumaya ayrılan zamanı azaltıyor. Gerçi genç okurlar, sosyal medyada tanıtımı yapılan kitaplara yönelebiliyor ama sosyal medya, paylaşım siteleri bilginin yayılımı açısından yeterli bir alan değil. Akıp giden bir hayat var ve gençler eksik kalan bazı şeyleri sosyal medyada arıyor. Sosyal medyaya yönelen ve bu nedenle kitaptan uzaklaşan bir kesim de var... İnternetteki bilgiler her şeye karşın sınırlı. Bir konu farklı kitaplardan, karşılaştırma yapılarak araştırılmalı, öğrenilmeli. Eksiklerimizi kitap okuyarak gidermeliyiz.Buna karşın, kitap okuyan pek çok genç, pek çok insan var. Farklı kitaplardan farklı bilgiler öğrenilebilir. Çocuklar, gençler kitap okuya yönlendirilmeli...” diyerek sosyal medya-kitap okuma alışkanlığı ikilemini değerlendir.

Editör: TE Bilişim