Odunpazarı Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsa Akgül, “Güller de ağlar” isimli ilk şiir kitabını çıkardı.

1982-2004 yılları arasında öğretmenlik yapan, ardından da 2004-2014 yılları arasında Odunpazarı Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan İsa Akgül, emekliliğinin ardından yıllardır hayali olan kitabına yoğunlaştı. Akgül, ilk kitabı olan “Güller de ağlar” isimli şiir kitabını yayınlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyor.

Edebiyata her zaman ilgisinin olduğunu söyleyen Akgül, “Aslında edebiyat okumak istiyordum. Tercih hatası nedeniyle edebiyat okuyamadım. Ama öğrencilik yıllarımdan beri edebiyatla hep ilgiliydim. Şiir yazmaya başladıktan sonra şiirin zor olduğunu gördüm. Çok okumak gerekiyor, hayal gücünüzün olması gerekiyor” dedi.

Şiir yazmaya nasıl başladı?

1982-2004 yılları arasında öğretmenlik yapan Akgül, öğrencilerine okuma ve yazma konusunda tavsiyelerde bulunduğunu söyledi. Akgül, şiir yazmaya başlama hikâyesini ise şöyle anlattı: “Öğrencilerime kitap okumaları konusunda çok tavsiyede bulunurdum. Sonra baktım ki bazı öğrencilerin kalemleri de kuvvetli. Onlara şiir, deneme yazmalarını söyledim. ‘Ey iman edenler yapmadığınız şeyi neden başkalarınıza tavsiye ediyorsunuz’ sözünü düşündüm. Şiiri çocuklara tavsiye ediyorum ama yazıyor muyum diye sordum kendime. 1990 yılında yavaş yavaş şiir yazmaya başladım. Şiir yazmalarını önerdiğim öğrencilerim ile Tütün isminde bir edebiyat dergisi kurduk. Orada da şiirlerim yayınlandı. Oradaki öğrencilerimden bazılarının şiir kitapları da çıktı. Ben de emekli olduktan sonra kendimi daha çok okumaya ve yazmaya verdim. İlk kitabım “Güller de Ağlar” isimli kitabım çıktı. Bu kitap, 1990 ile 2018 yılları arasında 28 yıllık bir emeğin ürünü.”

İlk kitabının heyecanını Esgazete çalışanları ile paylaşan Akgül, Esgazete ekibine kitabından imzalayarak hediye etti. Akgül, ikinci şiir kitabını da kısa zamanda çıkaracağını söyleyerek, sonrası için deneme, hikâye, gezi notları da yazmayı planladığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim