Odunpazarı Kent Konseyi  7. defa farkındalık ve kadın cinayetlerinin işlendiği “Kim Konuştu” oyununu sahneledi.

Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubunun sergilediği oyunu kalabalık bir kitle izledi.Kim tiyatro grubunun  sahnelediği oyun özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştiriliyor ve bu oyunda Eskişehir Eğitim ve Öğretimi Destekleme derneği ile birlikte düzenlendi.

Oyunun sonunda oyunculara ve yönetmen Gizem Dündar’a  çiçeği ve teşekkürü Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru tarafından yapıldı.Eskişehir Eğitim ve Öğretimi Destekleme Derneği  yararına yapılan oyunda Dernek Başkanı Berrin Tekir de kendilerine verdikleri destekten dolayı Kent Konseyi  Başkanı İsmail  Kumru’ya plaket takdim etti.

Kent konseyi Başkanı İsmail Kumru yaptığı açıklamada; Türkiye de her gün  kadın cinayetleri olduğunu ve bu cinayetlerle ilgili 7.kez sergilediğimiz “Kim Konuştu” kadın odaklı tiyatro oyununu sergileyeceklerini  ve bununla ilgili farkındalık  yapacaklarını vurgularken, amacımızın kadın şiddetine, kadın tacizlerine ve küçük yaşta  kızların evlendirmelerine karşı oynanan bir farkındalık tiyatrosudur. Bu ülkede maalesef bu sorunlar devam ettiği sürece bizde bu tiyatro oyununu bıkmadan usanmadan oynayacağız dedi.

Editör: TE Bilişim