Etkinliğin ilk günü Haller Gençlik Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilirken, hafta boyunca filmler ve yönetmenler Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Seyitgazi, Han, Alpu ve Mihalıççık’da sanatseverler ile buluşacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve Directed By Women Turkey iş birliği ile Speechless, Truth, Birthday, Fellowship, Rüyamda Ölü Gördüm gibi birbirinden özel kısa film, yönetmenleri ile birlikte Eskişehir’e geldi. Haller Gençlik Merkezi’nde başlayan etkinliğe Eskişehirliler büyük ilgi gösterirken, film gösterimlerinin ardından vatandaşlarla yönetmenler söyleşi gerçekleştirdi. Eskişehir’in kadın hakları konusunda farkındalığı yüksek bir kent olduğunu belirten yönetmenler, böyle özel bir günde Eskişehir’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Haller Gençlik Merkezi’nde başlayan etkinlik dizisi 10 Mart Salı günü Han’da, 11 Mart Çarşamba günü Alpu’da ve 12 Mart Perşembe günü Mihalıççık’da sinemaseverler ile buluşmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim