Odunpazarı Belediyesi, Belediye Başkanı Kazım Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleşen Instagram Konserlerine Tolga Sağ ile devam etti. Keyifli bir sohbetin de gerçekleştiği konserde, Tolga Sağ sevilen türkü ve deyişleri seslendirdi. 

Odunpazarı Belediyesi, Covid-19 (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında evden çıkamayan vatandaşların kaliteli vakit geçirmeleri için başlattığı Instagram Konserlerine devam ediyor. “Koronaya Karşı Yaşasın Hayat” sloganı ile gerçekleştirilen Instagram Konserlerinin moderatörlüğünü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt yapıyor. Başkan Kurt’un Instagram Konseri’nde konuğu Tolga Sağ oldu.

“CHP’Lİ BELEDİYELER BU DÖNEMDE BELEDİYELERİN NE OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖTERDİ”
Belediyenin Instagram sayfası (instagram.com/odunpazari) üzerinden yapılan konserde Başkan Kurt ile Tolga Sağ bir süre sohbet etti. CHP’li belediyelerin bu süreçteki toplumsal tavırlarının takdire şayan olduğunu söyleyen Sağ, “Kamuoyunun dikkatini çekiyor. Ne kadar engellemeye çalışsalar da CHP’li her belediye üstüne düşen görevi, sonuna kadar yerine getiriyor. Yerel yönetimlerin insan hayatındaki önemini çok iyi anlatan bir durum bu. Siyasi iktidar da bunun farkında olduğu için, bunu nasıl kırabilir, insanlarla oluşan bu insani diyaloğun oluşmasına nasıl engel olabilir diye uğraşıyor. Bu noktada gerçekten vicdansız davranıyor” dedi. Yaşanan maske soruna da değinen Sağ, “Belediyeler insanlara maske dağıtmak istiyor, engelleniyor. Bağış kampanyaları engelleniyor. Aşevleri kapatılıyor. İktidar insanlara bunun cevabını zor verir” sözleri ile belediyelere yönelik baskı ve engellemelere tepki gösterdi. CHP’li belediyelerin bu dönemde ‘belediyenin’ ne olması gerektiğini insanlara gösterdiğini kaydeden Sağ, “Bir yurttaş olarak bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi. 

KURT: “UMUDUMUZU YİTİRMEDEN MÜCADELE EDECEĞİZ” 
Yaptıklarının sosyal belediyecilik olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, bu sıkıntıları aşmak için mutlaka bir yol bulduklarını söyledi. Odunpazarı Belediyesi’nin Aşevi’nin banka hesaplarının 
bloke edildiğini hatırlatan Başkan Kurt, sokağa çıkma yasağı nedeni ile Eskişehir’de 

belediyelerin ekmek dağıtmasının engellendiğini anlattı. Başkan Kurt, “Umudumuzu yitirmeden mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Tolga Sağ, konserine “Ervah-ı Ezelde” ile başladı. Birbirinden güzel türkü ve deyişleri seslendiren Sağ, konserine Mahsuni Şerif’in “Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana” türküsü ile son verdi. 

INSTAGRAM KONSERLERİ DEVAM EDECEK
Odunpazarı Belediyesi, Instagram Konserleri’ne ilerleyen günlerde sürpriz sanatçı ve aydınlarla devam edecek. Odunpazarı Belediyesi’nin Instagram Konserleri, instagram.com/odunpazari adresinden takip edilebilir.

((KUTU))

KAZIM KUR VE ATAOL BEHRAMOĞLU’NDAN MUHTEŞEM DİNLETİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleşen Odunpazarı Belediyesi Instagram Konser ve Söyleşi serisinin önceki günkü konuğu, Şair-Yazar-Akademisyen Prof. Dr. Ataol Behramoğlu oldu. Koronavisrüsten, siyaset ve sanata çok sayıda konunun konuşulduğu söyleşide Behramoğlu ve Başkan Kurt birbirinden güzel şiirler okudu. Başkan Kurt ve Behramoğlu söyleşide, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları hakkında düzenledikleri yardım kampanyaları gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından soruştum açılmasına da tepki gösterdi. 

Eskişehir’in müstesna bir şehir olduğunu belirten Behramoğlu, Odunpazarı’nın da oradan müstesna bir yere sahip olduğunu kaydetti. “Eskişehir’in kültür etkinlikleri, müzeleri, turistik alanlarının çoğunluğu Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisinde” dedi. Odunpazarı Belediyesi’nin Odunpazarı Tarihi Bölge’de yer alan 265 yıllık Yağcızade Konağı'nı restore ederek Ataol Behramoğlu Kitaplığı'na dönüştürdüğünü hatırlatan Behramoğlu, bunun kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

“ÇAĞDAŞ DEMOKRASİLERDE OLMAMASI GEREKEN BİR ŞEY”    
Koronavirüsen, yaşanan problemlere ve sanata dair pek çok konuda da sohbet eden ikili, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları hakkında başlattıkları yardım kampanyası gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Hükümetin bu işten politik bir kazanç elde etmeye çalıştığını söyleyen Başkan Kurt, “Yardımı biz yaparız, siz yapamazsınız diyorlar. Örneğin bizim Aşevi’nin hesaplarına bile bloke 

konuldu. İnsanlar Aşevi’ne yardım ediyor, o yardımla da biz de insanlara sıcak yemek yapıyorduk. Şimdi olmaz diyorlar. Bugün duyduğumuz bu soruşturmayla da yardım edilecekse sadece ben ederim, İmamoğlu ve Yavaş yardım edemez diyor. Öyle olunca da buradan bir politik kazanç elde etme düşüncesi ortaya çıkıyor. Bu da 21’inci yüz yılın çağdaş demokrasisinde olmaması gereken bir şey” dedi. 

“İnsanları bu zor günlerde sokağa mı dökmek istiyorlar” diyerek bu duruma tepki gösteren Behramoğlu, açılan bu soruşturmaların insanlığa aykırı olduğunu dile getirdi. Behramoğlu, monarşi ya da padişahlık rejiminde bile böyle bir şeyin olmayacağını ifade etti.

KAZIM KURT DA ŞİİR OKUDU
Başkan Kurt ve Behramoğlu gerçekleştirdikleri sohbetin ardından şiir dinletisine geçtiler. Behramoğlu Başkan Kurt’tan şiir okumasını isteyince Başkan Kurt Behramoğlu’nun çok sayıda müzisyen tarafından da bestelenen “Bu Aşk Burada Biter” şiirini okudu. Behramoğlu ise şiir dinletisine “Zakkum ve Yaz” adlı şiiri ile başladı. Dinleti boyunca birbirinden güzel şiirlerini okuyan Behramoğlu, dinletisine “Yunus Gibi” şiiri ile son verdi. 

Editör: TE Bilişim