Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen 6. Uluslararası Cam Festivali, Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleştirilen sergi ile sona erdi. Sergide Amerika’dan Alexis Silk, Hollanda’dan Josja Caecilia Schepman, Almanya’dan Simone Fezer’in 4 gün süren festival boyunca hazırladığı eserlerin yanı sıra Türkiye’den cam sanatçıları ve bilim insanlarının sereleri de yer aldı. 

Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yurt dışında olduğu katılamadı. Eskişehirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Başkan Kurt’a vekâleten Meclis Üyesi Cahide Tetik, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı. 

“SANAT, BARIŞA KÖPRÜDÜR”    
Açılışta koşan Cahide Tetik, Odunpazarı Belediyesi’nin Uluslararası Cam Festivali’nin bu yıl altıncını düzenlediğini söyledi. Kurşunlu Külliyesi’nde yer alan sıcak cam atölyelerinde gerçekleşen festivalin 4 gün boyunca sanatçıların workshopları ile devam ettiğini kaydeden Tetik,  “Sanatın cinsiyeti olmaz derler ya festivalimize katılan, emek veren anlam katan kıymetli kadın cam sanatçılarına da ayrıca vurgu yapmak istiyorum. Gördüğünüz gibi sanat, aslında barışa köprüdür. Sanat, çağdaşlıktır. Sanat, kardeşliktir. Sanat, ortak bir dildir” dedi.  
Festivale katılan sanatçılara teşekkür eden Tetik, camın Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden gelen gerçek bir kültür mirası olduğunu vurguladı. Odunpazarı Belediyesi’nin sanatın, insan 

ve kent yaşamı için ne kadar önemli olduğunu bildiğini söyleyen Tetik, Odunpazarı Belediyesi’nin çağdaş kentlerin kültür ve sanat çalışmaları ile oluşacağının bilinciyle hareket ettiğini vurguladı. Tetik, “Odunpazarı Belediyesi yıl içinde 4 ayrı festivale imza attı. Sanata ve sanatçıya her zaman destek veriyoruz. Sanatçıların özgün eserler üretebilecekleri atölyeler hazırlıyoruz. Sıcak Cam Atölyelerimizde gerçekleştirilen Cam Festivali ile bu alanda Eskişehir’e marka kazandıracağımıza inanıyoruz. Kentimizin ticaret ve sanatsal hayatında ciddi katkılar sağlayacağını biliyoruz” diye konuştu. 

KAZIM KURT ODUNPAZARI’NI SANATIN MERKEZİNE HALİNE GETİRDİ
Açılışta konuşan bir diğer isim de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Eskişehir’in açık hava müzesi olma yolunda iyi bir şekilde ilerlediğini söyleyen Büyükerşen, İtalya’nın cam konusunda büyük turistik gelirler elde eden, bütün dünyaya cam ve kristal üreten bir yer olduğunu hatırlattı. Eskişehir’in de yaklaşık 5 yıl sonra cam sanatları ile marka haline gelebileceğini kaydeden Büyükerşen, festivale katılan sanatçıları yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı. Eskişehirli sanatsever ve güzel sanatlar fakültesi öğrencileri tarafından sanatçıların çalışmalarının dikkatle izlendiğini ifade eden Büyükerşen, sanatçıların Eskişehir’de yeni bir sitil ve anlayışı başlattığını belirtti. “Ederleri bu bakımdan birer okul vazifesi görüyor. Birer öğretmen olarak onları alıyoruz” diyen Büyükerşen, sergiye katılan Türk Cam Sanatçılarının isimlerini tek tek okuyarak tebrik etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un Odunpazarı’nı sanatın merkezine haline getirdiğini kaydeden Büyükerşen, Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından katılımcılar, sergi alanını gezdi. Sergide yer alan cam eserler, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.
 

Editör: TE Bilişim