Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubu Gizem Dündar’ın yönettiği “Kim Konuştu” adlı tiyatro oyunu 26 Mart Pazartesi günü Yunusemre Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubu oyunun senaryosunu kendileri yazarak, kostümleri kendileri dikerek,makyajlarını kendileri yaparak tam bir gönüllülük örneği gösterdiler.

Oyunun 27 Mart Dünya tiyatrolar gününde kapsamında sergilenmesi tiyatronun evrenselliğini kendini özgürce ifade etmenin en önemli noktası olduğunu da vurgulamaktadır. Tiyatro özgürlük mücadelesinin en önemli sahnelerinden biridir.

Sanata sanatçıya her zaman destek ve önem veren Odunpazarı Kent Konseyi ülkemizde kadınların yaşadıkları gerçekleri anlatan oyunla farkındalık yaratarak ,toplumsal sorunlara duyarlılığını yaptığı bu etkilikle bir kez daha gösterdi.Oyun sonunda konuşma yapan Odunpazarı Kent Konseyi başkanı İsmail Kumru sergilenen  oyunla toplumun yarası olan kadına şiddet,taciz olaylarına karşı her zaman duyarlı olacaklarını ve bu etkinlikler ile bir çok kişiye ulaşarak bu konuda kamuoyu oluşturup bir çok kurum ve kuruluşa hassasiyetimizi işaret ediyoruz dedi.

Oyuna Çifteler Kapalı ceza evinden gelen 35 kadın kader mahkumu katıldı. Oyun sırasında duygulu anlar yaşayan kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı ve  Odunpazarı Kent Konseyi Gönüllü Tiyatro Çalışma Grubundan oyunun bir kez daha sergilenmesini  istedi.

Editör: TE Bilişim