Odunpazarı  Kent Konseyi  Tiyatro Çalışma Grubu ve  bu yıl içinde  kendi yazdıkları, kostümlerini kendi hazırladıkları  ‘’ Kim Konuştu ‘’ adlı tiyatro oyununu  Polatlı Kent Konseyinin davetlisi oldukları  Polatlı 13 Eylül Kültür Merkezinde  6.kez sergilediler .

 Kadın cinayetlerini  ülkemizde kadının erkek  hegemonyasın da  yaşadığı baskıyı ,şiddeti ve erken yaşta evlendirilen ‘’ çocuk gelinleri ‘’anlatan oyun seyircilerden büyük alkış alırken duygulu anlarda yaşandı .Oyuna Odunpazarı Kent  Konseyi  başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı  Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri , Polatlı Belediye Başkanı  Mürsel Yıldızkaya ,Polatlı  Kent Konseyi  başkanı  Tekin Çelik,Genel Sekreteri  Selahattin  Ünay,Kadın Meclisi başkanı Derya Hatipoğlu ve Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri  ve bir çok  vatandaş katıldı.

Tiyatro çalışma grubu kolaylaştırıcısı oyunun  yönetmeni  Gizem Dündar oyun sonunda gözyaşlarına hakim olamayarak şunları söyledi: “Kim  bilir kaç kadın daha bu oyunun oynanırken katledildi  bu ülkemizin kanayan  ve iyileşemeyen yarası  ve biz  istiyoruz ki bu yaşananlara toplum olarak sessiz kalmayalım bu olayları yaşayan kadınların sesi olalım” dedi .

Odunpazarı Kent Konseyi başkanı İsmail Kumru; Polatlı Kent Konseyinin misafirperverliğine teşekkür etti. Kent Konseyleri’nin  bir araya gelerek daha farklı kitlelere ulaşmaları gerektiğini vurgulayan Kumru, “Bunu da farklı şehirlerle birlikte yapacakları projeler ile güçlendirebilirler. Polatlı Kent konseyi ile yaptığımız çalışmanın  bir çok kent konseyine örnek olması gerekir. undan sonra ki süreçte Polatlı Kent Konseyini kardeş konseyi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim