Eskişehir Kent Konseyi’nin davetlisi olarak Kader Motifi ve Kadın konulu konferansı vermek üzere Eskişehir’e gelen ünlü Psikiyatrist-Yazar Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, okurlarının yoğun ilgisi ile karşılandı. Konferansı dinlemeye gelen ve salona sığmayan yüzlerce vatandaşla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayan Budayıcıoğlu, Kent Konseyine teşekkür etti.

Etkinlik, Haller Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Konferansın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zuhal Şen “Bir köşesinde mutlaka kendimizi bulduğumuz değerli kitapları ile bizlere ulaşan, pek çok kadının hayatına dokunan, kadınların sağlığı ve dimdik ayakta durabilmesi için büyük mücadele veren değerli Gülseren Budayıcıoğlu’nu ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. ”dedi.

Açılış konuşmasının ardından başlayan konferansta,  Eskişehir’de yaşanan değişimi büyük bir şaşkınlıkla gözlemlediğini söyleyen Budayıcıoğlu “Burası bambaşka bir yer olmuş. Eskiden uğramadan geçerdik. Şimdi bakıyorum da müzeleriyle, parklarıyla, insanlarıyla adeta örnek bir şehir haline gelmiş. Son kitabımda mutlaka Eskişehir’den bahsedeceğim. Şu an bu şehirde sizlerle olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Böyle bir organizasyon düzenleyerek beni sizlerle buluşturan Eskişehir Kent Konseyi’ne çok teşekkür ediyorum. ”dedi. Konuşmasının devamında yıllardır üzerinde çalışarak ortaya çıkardığı kader motifini aktaran Budayıcıoğlu, bugün sizlere kader motifinizi nasıl tespit edeceğinizi ve bununla nasıl başa çıkabileceğinizi anlatacağım. Şiddet öğrenilen bir şeydir. Ailede başlayan bir zincirdir. Bu dünya keyifli bir yer mi yoksa sorunu hiç bitmeyen, tehlikelerle dolu bir dünya mı; bunu önce annelerimizden öğrenmeye başlarız. Annelerimizin ruh haliyle çok ilgilidir. O nedenle bebeklerin babalarıyla tanışmaları daha geç olur. Babanın esas devreye girdiği yer, anne üzerinden olur. Ona huzur veren, onu seven bir eşi varsa anne mutlu, güvende ve huzurlu olacak; bebek de anneden o hissi daha kolay alabilecek. Yani bizler doğduğumuz evde önce, dünyanın nasıl bir yer olduğunu öğreniyoruz. ”diye konuştu.

Konferans sonunda Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Budayıcıoğlu’na verdiği değerli bilgiler için teşekkür ederek, plaket takdim etti.  Budayıcıoğlu’na kitaplarını da imzalatan vatandaşlar, Eskişehir Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.

                                                                                                                    

Editör: TE Bilişim