Sanatın dostlukların pekişmesinde en güzel araçlardan biri olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi, Koreli Jeong Ga Ak Hoe grubunu Eskişehir’de ağırladı. Kore’nin geleneksel müzik gösterisinin sahnelendiği konserde Eskişehirliler Koreli sanatçılara ritim tutarak eşlik etti.

2000 yılında kurulan profesyonel Koreli müzik grubu olan Jeong Ga Ak Hoe, Kore geleneği müziğini günümüzle uyumlu bir yorumla birleştirerek Eskişehirlilerle buluşturdu. Şarkıların arasında seyircilere Türkçe hitap eden sanatçılar, “Türkiye’ye ilk defa geldik. Türkiye’ye aşık olduk. İlerleyen zamanlarda buraya tekrar gelmek istiyoruz. Eskişehir çok güzel” dediler. 9 kişiden oluşan grubun her üyesinin tek tek Türkçe konuşması Eskişehirli sanatseverleri şaşırttı. Jeong Ga Ak Hoe grubu sadece Türkçe konuşmalarıyla değil,  konser sonunda seslendirdikleri “Katibim” türküsüyle de Eskişehirlilerin kalbini fethetti.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen konsere, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Güney Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Tuğgeneral Mehmet Özlü ve UNICEF Türk Milli Komitesi katıldı.

Gösteri sonrasında sanatçılara çiçek takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, “Güney Kore, Türkiye’nin büyük dostlarından birisidir. Aynı zamanda Güney Kore’nin Paju şehri Eskişehirimizin kardeş şehridir. Kentpark girişindeki anıt Türk-Kore dostluğunu temsil etmektedir. Bu topluluk, Güney Kore müziğinin günümüzdeki ve gelecekteki yorumu olarak, çağımızın gençlerine de Kore müziğini sevdirecektir. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim