Tepebaşı Belediyesi Tiyatro ve Dram Eğitmeni Fatih Pazvantoğlu, Sırbistan’da gerçekleştirilen, "Politika ve İzlenen Politikalar Arasında Tiyatro Yeni Tartışmalar Uluslararası Bilimsel Konferansı’na" katıldı.

23-25 Mart tarihlerinde Belgrad Üniversitesi Dramatik Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği konferansta Akademisyen Dr. Cansu Atılgan ve Tepebaşı Belediyesi Tiyatro ve Dram Eğitmeni Fatih Pazvantoğlu “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması ve Devlet Politikaları: Türkiye’de Meddahlık Örneği” başlıklı çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı. İki kısımdan oluşan sunumda ilk olarak Atılgan, kültürel miras ve özelde somut olmayan kültürel miras konusundaki uluslararası düzenlemelerden bahsederek, Türkiye’nin bu kapsamdaki politikalarını Meddahlık örneği üzerinden değerlendirdi.

Pazvantoğlu daha sonra geleneklerin aktarımı konusunda nasıl bir örnek oluşturulabilir konusunda somut bir çalışma olan Güngör Dilmen Kalyoncu’nun Midas’ın Kulakları adlı oyununun hikayesini Meddah olarak izleyenlere anlattı. Sunumda bahsedilen Meddahlık geleneğini görünür kılan bu performansla izleyenler geleneği yaşama fırsatı buldu. Akademisyenlerin, sanatçıların, araştırmacı ve öğrencilerin oldukça ilgisini çeken performans ve kültür politikalarıyla takdir toplayan Tepebaşı Belediyesi katılımcılardan büyük alkış aldı.

Editör: TE Bilişim