Eskişehir Sinerji Hareketi Derneği`nin `Milli Mücadele’nin  100` ncü yılı  çerçevesinde düzenlediği ‘Eskişehir ve Emirdağ Kurtuluş Savaşı Fotoğraf- Belge Sergisi’, Eskişehir Yediler Parkı Açık Hava Kütüphanesi fuayesinde halkın yoğun ilgi ve beğenisiyle açıldı.

Sinerji Hareketi Derneği Başkanı Soner Çam’ın açılış ve teşekkür konuşmasının ardından, yazar Ahmet Urfalı "Milli Mücadele’de Emirdağ -Eskişehir Kurtuluş Savaşı Fotoğraf - Belge Sergisi  hakkında bilgiler" verdi. Urfalı, ‘’Emirdağ, 16 Ağustos 1921’de Yunanlılar tarafından işgal edildi. Bu işgal 36 gün sürdü. 22 Eylül 1921’de kurtarılan Emirdağ, Karakeçili Alayı ile iç isyanların bastırılmasında çok önemli görevler aldı. Tekalif-i Milliye Kanununun gereklerini yerine getiren Emirdağlılar, Milli Mücadele’nin her safhasında verilen emirleri yerine getirdi" dedi.

Etkinliğe katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç; birer kısa konuşma yaparak, `Emirdağ’ın Kurtuluş Gününü` kutladılar.

Halk oyunları yönetmeni Hafize Erdoğan yönetiminde etkinliğe katılan  ´Hayme Ana Anadolu Bacıları Yörük Türkmen Derneği  Folklor Ekibi` Anadolu Bacıları gösterileriyle beğeni topladı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Editör: TE Bilişim