Birbirinden renkli ve öğretici atölye çalışmalarıyla Eskişehirli çocukların kendi hayal dünyalarını keşfetmelerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu’nda aralık ayı atölyeleri devam ediyor. Hafta sonu düzenlenen atölyede çocuklar cam kavanozlar içine kendi hayal dünyalarında yarattıkları bir ortamı resmettiler. 

Eğlenceli olduğu kadar öğretici ve anlamlı içeriklerle birbirinden özel etkinlikler düzenlemeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu, aralık ayı programında bu hafta günümüz çocuklarını cep telefonu ve internet aracılığıyla girdikleri ve hayal dünyalarını sınırlayan sanal ortamlardan çekip hayal güçlerinin farkına varmalarını sağlayacak Camdan Hayaller Atölyesi düzenledi. Kış mevsimine geçiş ile birlikte sokak hayvanlarının beslenme ve barınma konusunda yaşadığı zorluklara dikkat çekmek isteyen eğitmenler, atölyede çocukların kendi hayal dünyalarında hayvanları da düşünerek yarattıkları bir ortamı cam kavanozlar içine resmetmesini sağladı. Birlikte yaşadığımız dünyada hayvanlar ve insanlar arasındaki iletişimin çok önemli olduğunu ve yaşam şartları zorlaşan hayvanları önemsemek gerektiğini anlayan çocuklar yaratıcılıklarını el emeği ile birleştirerek birbirinden güzel hayaller ürettiler.

Aralık ayı programı çerçevesinde atölyeler, masal anlatımı ve oda müziği etkinliklerinin devam edeceğini belirten Masal Şatosu yetkilileri, etkinlikler hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için kendilerine 0222 300 00 15-16 numaralı telefonlardan ulaşılabileceğini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim