Eskişehir ilinde yaşayan ve sanat müziğine gönül vermiş kişilerden oluşan Mihalıççıklılar Derneği  Türk Sanat Müziği Korosu ilk konserini verdi.

Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen konsere Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp ve, çok sayıda sanatsever katıldı.

38 Korist ve 7 kişilik saz ekibinden oluşan koro Şef Ali Ulusoy  yönetiminde ilk konserlerinde  solistler ve koro İlk bölümünde, Uşak ve Hicaz makamlarından Kalbini Bezlederim Mihnet-ü Zevkle Dilesen, Gözerin Hayran Bakarmış, Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin , Syleyin Güneşe Bugün Doğmasın, Kırmızı Gülün Alı Var, Ayrılık Ateşten bir Ok Bülbülün Çilesi Yanmakmış Güle, Meşesiz dağlarda Meleyen Kuzu , Sandalım Geliyor Varda, Maya Dağdan Kalkan Kazlar " gibi Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi.ikinci bölümde Hüzzam ve Rast makamlarından Sesimde Şarkısı Aşkın, Böylemi Esecekti. Son günümüde bu rüzgar, Söyleme Bilmesinler Bu aşkın Bittiğini , Dargın Ayrılmayalım Gel Yine Ceylan Gözlüm Hiçbir Şey kar etmez Deli Gönlüme,, Sensiz Kalan Gnlümde birki Hayat Virane Hayat Sen Çabuk Harcadın Beni Gelmez oldu Hiç sesin, Bahar Gelir Bülbül Öter gibi eserleri solo ve koro seslendirilen eserler büyük beğeni topladı. Konserin sonunda Şef Ali Ulusoy ve koro üyeleri dakikalarca alkışlandı.Konser sonunda Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp “ Sevgili hemşerilerim, bu özel gecemize hoş geldiniz. Miyad olarak Koromuz dernek Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Eroğlu ve şef Ali Ulusoy tarafından büyük bir gayret içinde yeni kuruldu. Bu bizim ilk konserimiz . Sizlerde bu güzel geceye katıldınız, ne güzel insanlarsınız. Bizleri yalnız bırakmadınız. Bizlere bu güzel geceyi yaşatan Başta Ali Ulusoy hocam olmak üzere koromuza, sunucumuz dernek yönetim kurulu üyesi Vedat Ulubağ başta olmak üzere Koromuz üyelerine  ve siz kıymetli hemşerilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi Konser sonunda Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve Miyad Başkanı Cemalettin Ürgüp, Koro şefi Ali Ulusoy”a, Çiçek ve plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim