Son zamanlarda Müslüm Gürses kimdir?

Sorusu sorulduğunda, onu tanıyanların yüzünde hüzünlü bir gülümseme beliriyor. Çünkü o çok geniş kitlelerin kalbinde taht kurmuş, güzel bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Müslüm Gürses 7 Mayıs 1953 tarihinde Urfa da dünyaya gelmiştir. Babası Mehmet Akbaş, annesi Emine Akbaştır. Babası çiftçilik ile uğraşıyor, ara sıra da bağlama çalıyordu. Ahmet ve Zeyno isimli iki tane de kardeşi vardır. Müslüm Gürses'in küçük yaşlarda olduğu dönemlerde ekonomik sıkıntılarından dolayı Adana'ya göç ettiler. Terzi çıraklığından, kunduracılığa kadar birçok mesleği yapmıştır. Adana da pek yüzü gülmemiştir.

Müslüm'ün annesi ciddi rahatsızlık geçirir ve hayatını kaybetmiştir. Bunun acısını atlatamadan kardeşini de kara toprağa verir. Bu durumlar Müslüm Gürses'i derinden etkilemiştir ve içine kapanık bir hal almıştır. Sadece müzik ile ilgilenen birisi olmuştur. İlkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatına devam etmemiştir. 14 yaşındayken 1968 yılında aile çay bahçesinde düzenlenen yarışmaya katılmak istemiştir ancak babası izin vermemiştir. Bu konuda ısrarcı olan Müslüm Gürses' in babası uyurken saçlarını kesmiştir ama yarışmaya katılmasına engel olamamıştır.

Müslüm Gürses'in En Sevilen Şarkıları

Sanatçının bir çok şarkısı piyasa çıkar çıkmaz en çok dinlenenlerin arasında yer almıştır. Günümüzde halen Müslüm Gürses şarkıları indir gibi yapılan aramalar oldukça fazladır. Gürses'in en çok dinlenen bazı şarkıları şunlardır:

https://mp3marka.com/muslum-gurses-sanatci

  • Her Şey Yalan
  • Birbilebilsen
  • Tanrı İstemezse
  • Ben İnsan Değil Miyim?
  • İtirazım Var
  • Unutamadım
  • Hangimiz Sevmedik
  • Yıllar Utansın
  • Hasret Rüzgarları

En sevilen ve en çok indirilen şarkılarından biriside "Müslüm Gürses - Kalbinde Yer Ver" adlı şarkısıdır. Müslüm Gürses -Kalbinde Yer Ver indir şeklin de yaklaşık 1 milyon indirmesi vardır.

https://mp3marka.com/muslum-gurses-kalbinde-yer-ver-mp3-indir

Müslüm Gürses'in Ölümü

Gürses çocukluğundan itibaren tüm hayatı boyunca derinden yaralanmış, bir çok acıya göğüs germiştir. Çok büyük başarılara adını yazdırmış, ilklere imzasını atmıştır. Gürses 15 Kasım 2012 tarihinde tedavi gördüğü hastanede by-pass ameliyatı oldu. Geçirdiği ameliyattan sonra akciğer ve kalp yetmezliğinden yoğun bakıma kaldırıldı ve solunum cihazlarına bağlandı. 3 Mart 2013'te, yaklaşık dört ay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 4 Mart 2013 günü Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. https://mp3marka.com/ sayfasında en güzel Müslüm Gürses şarkılarına ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim