Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından; Eskişehir Kurşunlu Külliyesinde, Niyazi-i Mısri’nin eserlerinden oluşan ilahiler, duygulu ve anlamlı bir şekilde seslendirildi. Düzenlenen müzik etkinliğine; sanatseverler ve davetliler katıldı.

Düzenlenen program kapsamında keman sanatçısı ve koro şefi Nazan Naz eşliğinde Niyazi-i Mısri’nin eserlerinden oluşan ilahiler okundu. Bendir sanatçısı Necdet Naz, udi sanatçısı Ali Kanneci, neyzen sanatçısı Hüseyin Yürektensever müziği ile koroya eşlik etti. Söylenen ilahiler ve koro; sanatseverler ve davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

Keman sanatçısı ve koro şefi Nazan Naz etkinlikte yaptığı konuşmasında, ‘’Mutasavvıf  Niyaz-i Mısri’nin doğumunun 400’ncü yılı anısına, Mısrî'nin eserlerinden oluşan ilahiler seslendirdik. 400 yıl sonra kendisini anıyorsak; demek ki, bu bize hakikati gösteriyor ve  hakikate götürüyor. İnşallah bu sırra ermek hepimize nasip olsun. Mısri; kendisini anlamak için, insanlık mertebesine erişmiş olmayı şart koşuyor. 'İnsan olan kendi benliğinden, varlığından sıyrılıp, Allah'ın manasını giyinendir' diyor. Eserleri; Mevlana gibi dünya dillerine çevrildiğinde, inşallah daha çok bilinecek, daha çok tanınacaktır’’ dedi.

Editör: TE Bilişim