Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Şehrin Ateşi’ sloganı ile Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı devam ediyor. Çalıştayın ikinci gününde Raku, Sagar ve Naked Raku Pişirim Teknikleri uygulanırken, toprağın ateşle dansı izleyenleri adeta büyüledi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Tarihi Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilen Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, ikinci günü geride bıraktı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na 10 bilim insanı ve sanatçı katıldı.

KAZIM KURT ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt çalıştayın yapılığı Odunpazarı Meydanı’na gelerek çalışmaları izledi.  Bilim insanları ve sanatçılarla konuşan Başkan Kurt, sanatçılardan yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na da katılan Sorkun Çömlekçileri ile de bir araya gelen Başkan Kazım Kurt, çömleklerin nasıl yapıldığını öğrendi. Vatandaşlarla da buluşan Başkan Kazım Kurt, vatandaşların dilek ve şikayetlerini dinledi.

ÇOCUKLAR SERAMİK HAMURUNA ŞEKİL VERDİ

Çocuklar da çalıştay alanındaki yerini alarak seramik hamuruna şekil verdi, çömlek yaptı.

Çocuklar seramik hamuruna şekil verirken Başkan Kurt, çocukları ziyaret etti. Çocuklar ile sohbet eden Başkan Kurt, çocuklarla çalıştay alanını gezerek fotoğraf çektirdi. Çalıştayın ikinci

gününde sanatçıların çalışmaları akşam geç saatlere kadar devam etti. Meydanda kurulan fırınlarda Raku, Sagar ve Naked Raku Pişirim Teknikleri uygulayan sanatçılar, gün boyunca yaptıkları eserleri pişirdi. Sanatçılar; Raku, Sagar ve Naked Raku Pişirim Teknikleri uygularken ateşin toprakla dansı ise izleyenleri büyüledi.

VATADAŞLARIN YOĞUN İLGİSİ İKİNCİ GÜN DE DEVAM ETTİ

Odunpazarı 4’üncü Uluslararası Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’na vatandaşların ilgilis ikinci günde de devam etti. Sanatçılardan yaptıkları çalışmalar ve seramik pişirim teknikleri ile ilgili bilgi alan vatandaşlar, sanatçıların çalışmalarını ilgi ile izledi. Meydanda yer alan hediyelik eşyaların satıldığı stantları da gezen vatandaşlar, hediyelik eşya lamayı da ihmal etmedi.

İLETİŞİM KARAVANI ÇALIŞTAY ALANINDA

Odunpazarı Belediyesi’nin vatandaşların dilek ve şikayetlerini kayıt altına alarak çözme ulaştırmak için hizmete sunduğu iletişim karavanı da çalıştayın ilk gününden itibaren çalıştay alanındaki yerini aldı. Vatandaşlara Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili bilgi veren İletişim Karavanı, vatandaşların dilek ve şikayetlerini de kayıt altına alarak ilgili birimlere yönlendiriyor. 

Editör: TE Bilişim