Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 9.su düzenlenen Eskişehir Opera Bale Günlerinin son gününde Eskişehirliler muhteşem bir eseri izledi. Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının muhteşem performansı ile Mısır Firavunu ile Habeşistan’ın savaş dönemindeki aşk hikayesini konu alan Aida, gösteri sonunda ayakta alkışlandı.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde seyirci ile buluşan 3 perdelik opera gösterisi Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin birbirinden başarılı sanatçıları tarafından sahnelendi. Kuzman Popov'un sahneye koyacağı eserin dekorunu Savaş Camgöz ve Özgür Usta, kostümünü Savaş Camgöz ve Gazal Erten, ışığını Mustafa Eski'nin hazırladığı eser Eskişehirli sanatseverlerden tam not aldı.

Baş rollerde Radames’i Koray Damcıoğlu, Aida’yı ise Nurdan Küçükekmekçi’nin canlandırdığı gösterisinin konusu ise Mısır Firavunu ile Habeşistan’ın savaş dönemindeki aşk hikayesini anlatıyor.  Mısır ordusunun genç kumandanı Radames, Habeş kralının kızı genç ve güzel Aida'ya aşıktır, ancak onun kimliğini bilmemektedir. Habeş Kralı Amonasro, Teb kentine saldırınca Radames komutasındaki Mısır ordusu karşı koymaya hazırlanır. Üzüntü içinde olan Aida gibi firavunun kızı Amneris de Radames'e aşıktır ve ona zaferle dönmesi çağrısında bulunur.

Eskişehirliler tarafından büyük ilgi gösterilen Aida’yı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de hemşerileri ile birlikte seyretti. Gösteri sonunda sanatçıları tebrik etmek için sahneye çıkan Büyükerşen, Eskişehirlilere 4 ayrı gösterime de Eskişehirlilerin büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, teşekkür etti. Büyükerşen  “Türkiye’nin birbirinden başarılı Devlet Opera ve Bale sanatçılarını Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 4 gösterimde de 1200 kişilik salonumuzu dolduran, gösterileri merdiven boşluklarından bile takip eden sanatsever hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Antalya ekibini de bu muhteşem gösteriden dolayı yürekten kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim