Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı “Orada Kimse Var Mı?” fotoğraf sergisi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi ortaklığı ile düzenlenen ve fotoğraf sanatçısı Ali Borovalı’nın eserlerinin sergilendiği  “Orada Kimse Var Mı?” fotoğraf sergisi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda açıldı. Yalnızlık konusunun ele alındığı serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Eskişehirli sanatseverler katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşma yapan Ali Borovalı,  Bir Koca Yalnızlık, Gidilmeyen Yol ve Çıkış Yolu Arayışları sergilerinin üçlemesinin Türkiye’de ilk defa Eskişehir’de bir çatı altında topladığını söyleyerek “Eskişehir kültür ve sanat kenti. Sanata ve sanatçıya değer verilen bu şehirde eserlerimi sanatseverler ile buluşturmak benim için büyük bir onur” dedi. 

Orada Kimse Var Mı? Fotoğraf sergisinin destekçisi olan Ankara Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sebastien de Courtois yaptığı konuşmada “Eskişehir’de böylesine modern ve büyük bir sergi salonunun olması bizleri çok mutlu etti. Fransız Kültürü ile Türk kültürü arasında bağlar kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere bu sergide destek veren ve ev sahipliğini gerçekleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Borovalı’nın eserlerinden oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi 2019yılındaki ilk sergisi ile sanatseverler ile buluştu. Fotoğraf sanatı konusunda birçok kişisel sergi açan ve ödüller alan sanatçı Ali Borovalı’ya teşekkür ediyorum. Eserlerini Eskişehir halkı ile buluşturması bizleri mutlu etti” dedi.

Ali Borovalı “Orada Kimse Var Mı?” fotoğraf sergisi 10 Şubat 2019 tarihine kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilişim