Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü'nün 2. Rotary Tiyatro Festivali 5 Nisan 2019 tarihinde başlıyor.

Yunus Emre Rotary Kulübü başkanı Hikmet Altın düzenlediği basın toplantısında festival ile ilgili bilgi verdi. Festival boyunca 5 ayrı tiyatro oyununun şehrin değişik sahnelerinde Eskişehirlilerle buluşacağını vurgulayın Altın, “5 Nisan 2019 Cuma günü Eskişehir Tepebaşı sahnesinden Adalar Mevkiine gerçekleşecek büyük kortejle festivalin ilk adımı atılmış olacak” dedi.

1 ay sürecek olan festivalde eğitsel faaliyetler ve ödül törenlerinin de yer alacağını vurgulayan Altın, “Festivalin biletleri; Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Turgut Özakmak Tiyatro salonlarından gişelerden ve Biletini Al sitesinden temin edilebilir. Festivalin bütün geliri; Eskişehir’in ilçelerindeki konferans salonlarının tiyatroya uygun hale getirilmesine harcanacaktır” şeklinde konuştu.

Rotary Tiyatro Festivali Komite Başkanı Hüseyin Akçar da festivalde yer alan oyunlar hakkında bilgi verdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Opera Sahnesinde festivalin ilk oyunu olan ‘Küllerin arasından’ adlı oyun seyirci ile buluşacağını ifade eden Akçar şunları söyledi:

“Üstat sanatçılar Haldun Dormen ve Defne Yalnız’ın başrolünü paylaştığı oyunun yönetmeni ise aynı zamanda oyunda yer alan Kerem Atabeyoğlu olacak.

İkinci oyun usta sanatçı Genco Erkal’ın yeni oyunu Merhaba, 8 Nisan 2019 tarihinde Opera Sahnesi’nde sergilenecek oyun, aynı zamanda Dostlar Tiyatrosu’nun 50. Yıl oyunudur.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Tak tak Takın’ 10 Nisan’da yine opera sahnesinde sergilenecek. Ahu Türkpence ve Orçun İynemli’nin başrollerini oynadığı Patates oyunu 16 Nisan 2019 tarihinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Festivalin kapanış oyunu ise Volkan Severcan’ın, Tamer Karadağlı ve Zeyno Güvenç’in başrollerini paylaştığı İkinin biri adlı oyu. Opera Sahnesinde 2 Mayıs 2019 tarihinde izleyicilerle buluşacak.”

Editör: TE Bilişim