Sanata, sanatçıya değer veren, gençlerin ve çocukların sanatla buluşmalarını sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, ‘Sanat Şehrinde Büyümek’ adlı resim sergisinin açılışın yapan Başkan Büyükerşen, çocukların sanat sevgisiyle, bilgi ve kültürle donatılması gerektiğini söyledi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindireme kurslarında(ESMEK) aldığı resim ve seramik eğitimi sonrası kendini çok sevdiği çocuklara resim sevgisini aşılamaya adayan küratör Sema Şirvan, çocuk ressamların yapıtlarından oluşan dokuzuncu sergisini açtı.

Kent Müzeler Kompleksi Sergi Salonu’ndaki ‘Sanat Şehrinde Büyümek’ resim sergisinin açılışın Büyükşehir Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen yaptı. Türkiye’nin 19 Mayıs 1919’ da Anadolu insanının Mustafa Kemal’in önderliğinde inançlı kararının ülkeyi aydınlığa çıkarttığını hatırlatarak, “Ülkemiz şimdiki bu karanlıktan da mutlaka aydınlığa çıkacaktır. Bugün çok mutluyum. Hep hayalim olan ve Atatürk’ün yaşasaydı gördüğü zaman mutlu olurdu diye düşündüğüm Eskişehir’i bir sanat şehri yapmak ve genç kuşakların sanatı seven, dünya çapında sanatçı adaylar olarak yetişmeleri beni son derece memnun ediyor. Ben bütün çocuklarımızın sanat sevgisiyle, bilgi ve kültürle donaltılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Başkan Büyükerşen, gezdiği sergideki resimleri çok beğenerek, küçük ressamları ve küratör Sema Şirvan’ı kutladı.  8-14 yaşları arasındaki 10 çocuk ressamın çizdiği resimlerin yer aldığı sergi 28 Mayıs 2018 Pazartesi gününe kadar açık kalacak

Editör: TE Bilişim